In orice parinte se ascunde eroul pentru unul sau mai multi omuleti

Strong Women

Multi nu stiu, dar a fi parinte presupune si dezvoltarea unor supraputeri pe care pana atunci nici nu stiai ca le-ai putea avea vreodata. Cu totii le avem. Parinte, parinte in devenire, sau cu proiectii in viitor, cu totii avem o caseta speciala care abia asteapta sa fie exploatata la adevarata valoare.

Oricat ai crede tu, draga viitor sau proaspat parinte, ca ai cunoscut deja puterile tale supreme, te inseli. Amarnic.

  • Te-ai inselat crezand ca momentul a fost atunci cand ai terminat acel proiect la serviciu, pentru care nu ai dormit vreo 3 saptamani, ai baut apa doar sub forma de cafea, ti-ai facut prieteni si dusmani (vorba cantecului), te-ai surprins aducandu-ti pluşul la serviciu doar ca sa-ti aduca aminte de casa pe care o dadusei uitarii. Acel proiect a plusat adrenalina in venele tale tinere, pline de ardoarea dorintei de a arata lumii ca poti. Insa nu descoperisei decat varful icebergului care zace in tine.

Vei experimenta doua saptamani de nesomn, inca din prima luna de parinteala. Pana la finalul primului an alaturi de Cel Mai Iubit Dintre Pamantenii noului tau univers, vei numara cateva luni. Si da. Vei rezista. Poti. Acum poti orice.

  • Te-ai inselat si cand ai crezut ca ti-ai atins limita puterilor tale atunci demult, pe piscul acela de munte care numara cateva sute de metri pana la cateva mii. Ai reusit sa cari cu tine un rucsac plin cu provizii specifice varstei: mancare ieftina, mere si scortisoara (ghici pentru ce), litri de vin de tara (ai ghicit pentru ce, da?) si niste pantofi foarte grei cu un toc la fel de greu, plus multe alte nimicuri extrem de importante. Felicitari. Ti-ai imbogatit amintirea cu inca o poveste demna de gura sobei pentru momentele de peste ani buni, dar limitele tale, sa stii, nu au fost atinse atunci. Puteai cara infinit mai mult. Crede-ma. Inca nu aflasei nimic.

Poti căra intre 3 si 12 kilograme intr-un marsupiu, plus, cel putin doua sacose pline cu tot felul de merinde, in maini. Experienta aceea in varf de munte va fi inlocuita lejer. Un hint: ca sa nu mai cari baxuri de apa, pe care da, le vei căra măcar o data in viata, poti monta o pompa de filtrare a apei. Nu am. Dar e in plan.

  • Te-ai inselat categoric si atunci cand ai plans de ai umezit pana si parchetul cu lacrimile tale care au trecut prin perna, cearşaf, saltea si scheletul patului. Credeai ca s-a sfarsit lumea pentru ca el ti-a inselat increderea? Ei, stai linistita. Era doar antrenamentul.

Primii muci ai copilului de o luna sau doua, ar putea sa intreaca panica aceea. Cand stanga se confunda cu dreapta in mintea-ti panicata, iti dai seama ca nu mai stii sa folosesti nici macar minunea secolului tau: telefonul. Acest aparat care parea o prelungire naturala a corpului tau, va deveni dintr-o data inutil pentru ca nu stie sa iti ofere solutia: CUM SE FOLOSESTE CU ADEVARAT O POMPA DE MUCI! Intre noi fie vorba, asa am eliminat primul medic pediatru care s-a pogorat asupra cretei noastre superbe. Imi spunea cu calm (CARE CALM?!@#$), undeva trecut de 12 noaptea, la telefon, sa ma uit pe instructiuni. In nebunia momentului, nu m-am prins daca era vorba despre instructiunile pompei sau ale copilului.

A fost momentul in care iubitul sot, care se descurca in orice situatie, fara exceptie, m-a intrebat daca stiu sa fac respiratie gura la gura. Acum rad singura, dar atunci … pfffff. A fost cel mai mare restart. Au urmat si altele. Dar sunt ok. Multumesc pentru intrebare.

  • Te-ai simtit “the king of the world” atunci cand i-ai aratat tu sefului ca ai dreptate si poate i-ai aruncat si demisia in nas, sau atunci cand i-ai dat o lectie valoroasa poştăriţei care aducea somajul, vecinului care daduse muzica tare la 2 noaptea cand tu aveai examen a doua zi sau poate chiar doctorului insensibil?

Stai sa vezi cum cresti in proprii-ti ochi atunci cand ii dai copilului pentru prima oara iaurt iar el sta sa lesine de placere. Devii super eroul lui. Aia da lectie valoroasa de tinut minte. Stai sa vezi cum te priveste cand ii spui ca e normal sa fie si trist. Chiar si tu, super eroul, incerci uneori momente de tristete. Te-ai prins, da? Lectii din acestea valoroase de viata. Devii alt om.

Acum doua seri o intrebam pe creata mea superba de 5.6 ani daca vrea sa devenim cele mai bune prietene. A spus da. Totul se petrecea intr-un moment foarte bine ales si dozat.

Aseara si-a retras cuvintele si juramintele. Eh. Asta-i viata de parinte. Pentru o zi am fost supra om.

  • Stai sa vezi ce distractiv va fi cu mancarea. Tu crezi ca mamele slabesc in primele luni de la alaptat? Lasa-ma sa iti distrug aceasta fantezie. Vei mânca atât de putin si atat de haotic incat vei incepe sa depistezi vrand-nevrand cea mai apropiata biserica pentru a dona o portie sanatoasa de hrana pe care tu nu apuci decat sa o mirosi. Singurul lucru care te va face sa iti echilibrezi mesele va fi tot micuta minune: ca sa aiba lapte.

Prin urmare, da, in orice parinte se ascunde un super erou pentru un omulet special sau pentru mai multi omuleti speciali.

La mine-s doi: un blond superb de 4 ani impliniti acum pe 2 decembrie si o creata fina ca o opera de arta, de 5.6 ani. Hard-core cu doi asa mici si atat de arpopiati de varsta. Si uite asa te mentii tanar.

Deci, la voi ce supra puteri ati descoperit?

Stiu ca-s multe.

Sursa foto 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *