5 Femei îndrăznețe

femei îndrăznețe

Anul trecut am cunoscut câteva super doamne. Despre cel puțin 5 dintre ele, am scris pe Mame Nebune. Aceste femei îndrăznețe au în comun două lucruri esențiale:

  1. Sunt mame
  2. Au spus un mare DA provocării

Oare la ce? 😊

Odată ajunse mame, și-au dat seama că viața dinaintea maternității nu se va împăca foarte ușor cu cea de familie. Cum primul an zboară cu viteza luminii, iar începând cu cel de al doilea multe erau nevoite să reînceapă serviciul, s-au trezit destul de repede cu fiori reci pe șira spinării.

Dincolo de veșnica problemă cu reducerea timpului pe care urmau să îl petreacă – adică, să nu-l mai petreacă – alături de copii, vechiul job nu mai părea la fel de ofertant.

Dintr-o dată, ele și-au dorit să schimbe lumea, să ofere un plus valoare, să aducă zâmbete sau informații utile acolo unde trebuie.

Scopul era mereu același:
O lume mai bună

Iar pentru o lume mai bună, toate au concluzionat la unison: este nevoie de o tânără generație mai informată, mai prezentă, mai empatică și mai conectată la semenii lor, precum și la natură.

Cine sunt aceste doamne?

1. Oana Totora a pariat pe produsele organice

Apariția Sarei în viața ei, a determinat-o să aleagă cu mare atenție produsele pe care urma să le mai folosească vreodată în cămin. Ușor-ușor a înlocuit totul cu produse organice. Până la urmă, cremele sunt absorbite prin piele în proporție de 60%. Prin urmare, ea a ales să folosească produse tot mai blânde cu pielea.

De aici și până la decizia de a dezvolta un business, nu a fost decât un pas.

Povestea MyOrganic s-a născut în acest punct, când în familia noastră a venit Sara și printre primele achiziții făcute au fost produse de băiță organice și detergenți eco. Într-o discuție în familie, am stabilit că printre principiile pe care vrem să i le transmitem Sarei este să trăiască sănătos, începând de la alimentație, sport și până la o minte hrăniță cu informații de calitate.”

Astăzi ea a reușit să pună pe picioare un shop online unde sunt adunate cu mare atenție produse organice destinate  fiecărui membru al familiei.

Întreaga poveste, aici – Un parcurs organic – femeie, mamă, antreprenor

2. Centrul de recuperare al Anuței

Anuța este si o bună prietenă a mea care a pus pe picioare unul dintre cele mai moderne centre de recuperare din București, Apollus Institute

Pe lângă faptul că a reușit să reunească mai mulți profesioniști în domeniu, Anuța abordează întreaga ecuație de echilibrare a omului care-i trece pragul, anume: trup, minte și suflet.

Personal, apreciez mult medicina blândă, prin urmare, am aplaudat cum se cuvine această inițiativă.

Ca o confirmare a calității serviciilor, aici am regăsit-o și pe Sorina. Ea este kinetoterapeutul care s-a ocupat cu mare succes de juniorul meu, când acesta avea doar câteva luni.

Întreaga poveste, aici – Kilograme de cafea, ciocolată amăruie și masaj

3. Otilia Constantinescu s-a transformat în visul oricărui copil – testează și alege jucării pentru shop-ul ei

Otilia este o furtună de informații.

Este exemplul perfect de femeie tânără, frumoasă, deșteaptă și extrem de ambițioasă, care reușește indiferent de ceea ce-și propune. Dacă vasul se scufundă, asigură-te că o ai aproape și totul va fi bine.

Ea nu a stat mult pe gânduri când ideea i-a încolțit în minte. A trecut la acțiune. După multă muncă, Otilia are până și primul ei angajat. Testerul numărul 1 este chiar băiețelul de 3 ani și puțin, cel mai fericit angajat despre care cred că am auzit vreodată :).

La fel ca doamnele despre care am vorbit mai sus, Otilia pune accentul pe plus valoare. Îți recomand cu drag selecția de jucării Juland a Otiliei.

Întreaga poveste, aici: Jocuri și jucării pentru inginerii de mâine

4. Monica s-a specializat în răsfățul destinat femeilor

Despre ea am scris recent, adică în decembrie anul trecut. Ea este omul care a adus la noi în țară un nou brand de ceară de epilat, net superior comparativ cu ce există astăzi în piața locală. În Scoția, țara care a adoptat-o pentru câțiva ani, a descoperit Lycon.

Astăzi, Monica deține un salon cosmetic în centrul Bucureștiului și este reprezentantul Lycon la noi în țară și în Moldova. Totul s-a materializat în momentul în care a decis că acesta va fi noul ei parcurs profesional.

S-a apucat imediat de învățat. A urmat cursuri de specialitate. A luat legătura cu brandul mama din Australia (!) și s-a apucat de treabă încă din prima zi de la sosirea ei pe meleagurile natale.

Fiind prima pe piață, și-a permis să fie creativă. Ea este și inițiatoarea campaniei “Epilatul Igienic”, o campanie foarte importantă pentru orice femeie.

Întreaga poveste, aici: Se apropie marea petrecere

5. Rochiile de mireasă contra bijuterii statement

Gia aka Urban Diva este un fel de dinam al creativității. Nu are atâtea mâini câte idei îi trec prin minte, idei pe care le vrea puse în practică începând de astăzi.

Dar în primul rând, Gia este buna mea prietenă alături de care organizez de un an cea mai binemeritată pauză din timpul maternității, evenimentul gratuit MNL – Mami Next Level. Ulterior, am atras de partea noastră o a treia doamnă croită după chipul și asemănarea noastră, care s-a potrivit perfect pe construcția abia începută – Nicoleta Ababei sau Nico.

Fost designer de rochii de mireasă, Gia a trebuit să schimbe macazul când a devenit mamă. Așa a luat naștere un proiect de business frumos – Sash Accessories. Ea creează bijuterii din piele naturală, pe care o combină cu pietre semiprețioase și alte elemente estetice deosebite. Eu am 3 perechi de cercei de la Gia și o listă cu încă vreo 4 de achiziționat :).

Ca stylist, are dezvoltate servicii personalizate. Și ca și cum nu era suficient, s-a gândit să combine cunoștințele ei de stylist cu arta Feng Shuiului. Alături de Ioana Moga, un expert Feng Shui, a lansat o nouă gamă de servicii – Feng Shui Fashion Styling. Rezultatul consta într-o schemă personalizată de sfaturi de imagine, oferite în baza acestei analize. Și oare ce poate fi mai personal decât un sfat calculat temeinic în funcție de ziua de naștere, oră, loc și alte detalii pe care doar ele le cunosc? 🙂

Cum designerul nu putea sta prea departe de materialele în care croise ani la rândul, a revenit și pe partea aceasta, prin brandul vestimentar – GIYA.

Unul dintre momentele în care noi ne-am apropiat foarte mult, a fost organizarea evenimentului ei de lansare. Întreaga poveste o poț citi aici – Cum organizează două mame, singure, un super eveniment?

 

Aveți mai sus povestea celor 5 Femei care au Îndrăznit, au investit și au avut curajul să spere în mai bine. Fiecare în parte și-a dorit să aducă produse și servicii de calitate într-o piață înțesată de multe ori de chici. După fiecare interviu în parte, ajungeam la aceeași concluzie:

Lor le pasă

Îmi doresc ca poveștile celor 5 Femei Îndrăznețe să vă inspire și să vă ofere lungimea de aripi necesară pentru a vă pune în aplicare orice idee. Anul abia a început.

Maternitatea, observ, este un incubator de idei mărețe. Trebuie doar ca cineva să creadă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *