Afisele publicitare fac reclama la produs sau la silueta ireala a mamei?

Afisele publicitare fac reclama la produs sau la silueta ireala a mamei?

In urma cu ceva ani, cand eram tanara, frumoasa si desteapta, adica toate la un loc, priveam afisele publicitare in care erau doamne tinere, frumoase, si destepte – asa pareau – impingand cate un carucior ultra modern.

Imaginea parea desprinsa dintr-un vis. Gandul ma purta peste ceva ani, intr-una din cele mai minunate roluri – mama si sotie fericita si implinita (profesional, da?).

Evident, in multe cazuri, langa superba mama, imbracata in haine turnate pe formele subtiri (!@#$%^&), se afla si un barbat desprins de prin revistele de moda sau filme cu James Bond.

Si inca se mai fac astfel de reclame

Serios?

In conditiile in care, in viata normala a unei femei care abia a nascut, nici macar pijamalele nu ii mai vin, inca exista afise publicitare in care „proaspata mame”, aka fotomodelul, poate concura cu cea mai buna varianta a ei de pana atunci?

Probabil ca targetul este format din tinerele care inca nici nu si-au format familia, asa cum eram si eu odata si priveam cu nesat rodul imaginatiei mele.

Cam 10 kg in plus dupa fiecare nastere in parte

Ca sa nu existe vreo suspiciune: de obicei, aceste reclame folosesc carucioare cu landou. Asadar, varsta copilului este probabil pana in 3 luni.

Cand copiii mei aveau 3 luni, eu inca purtam pantaloni de gravida. Orice invitatie la vreun eveniment, fie nunta sau botez, era o adevarata aventura. Nimic nu-mi venea pe noua mea forma … rotunda.

In primele cateva luni de mamicie, ma simteam un micut hipopotam, iar mic este un diminutiv prea bland ales.

Au trecut ceva ani de la ultima nastere, dar voi tine minte mereu faptul ca cele peste 10 kg „castigate” dupa nastere, nu s-au desprins prea usor de pe oasele mele. Prin urmare, imbracamintea era aleasa cu un singur scop: sa ascunda cat mai bine TOT.

Alt caz real si pamantean

Prietena mea cea mai buna abia a nascut acum 2 luni si e inca plinuta. Sotul care o adora a linistit-o. Tot auzind-o lamentandu-se de rotunjimile evidente si avand deja experienta, ei aflandu-se la cel de al doilea copil, i-a spus:

  • Stai linistita, iubita mea, la primul copil erai mai grasana.

Surprinzator, a functionat. Ea s-a linistit.

Concluzia:

In lumea reala, sarcina lasa urme vizibile pe formele mai putin flatante ale femeii, in primele luni dupa nastere.

Alo, responsabilii cu OK-ul final, mai photoshop-ati putin mamicile perfecte. Cu barbatii din aceste afisele publictare nu avem nimic. Barbatii aceia superbi, langa mama care abia a nascut, cred ca mai cresc putin moralul afisului dar si cota de piata.

Tot cu aceasta ocazie, vreau sa va felicit pentru ca ati renuntat la imaginea gospodinei, Tanta sau Maria, a carei singura preocupare era detergentul de vase si invariabil de rufe.

Felicitari si pentru adaptarea modelului familiei moderne, in care mama isi alege sotul dupa probe, iar homeschooling-ul e ceva obisnuit. Daca nu stii reclama la Savana, trebuie sa o vezi.

Hai ca se poate.

Sursa foto

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *