Barbatii cu barbatii iar femeile cu … copiii si cu grijile lor

Barbatii

De cand lumea si Pamantul, barbatii au fost cu ceva procente deloc de ignorat, mai putin atinsi de urletele pruncilor, care abia ce cunosteau gustul asfaltului de la inaltimea unui gard sau aflau pe pielea lor de ce sunt bune protectiile inainte de a urca pe biciclete.

Barbatii rezolva in mare prin “Lasa, tata, ca asa te faci mare!”

Este adevarat ca si noi folosim aceasta expresie binecuvantata

Noi, mamele, am inteles faptul ca panica noastra se transfera print-un canal invizibil, direct catre sufletelul care fuse odata plamadit in noi.

Deci, da, reactia noastra a inceput sa semene cu cea a jumatatii masculine. Cu toate astea, mintea a ramas aceeasi. Pana sa alegem un simplu lucru pentru ei, ne trebuie o analiza care poate concura la complexitate, pe alocuri, cu astrofizica.

As inlocui astrofizica cu fotbalul, pe care eu, personal, nu l-am inteles vreodata. Cu atat mai mult nu inteleg unde-i analiza strategica. Eu vad doar o proba de masculinitate la rezistenta.

Dar daca doriti si daca este mai clar pentru voi, domnilor, putem folosi exemplul strategiei dintr-un meci de fotbal, pentru a intelege complexitatea analizei noastre in oricare decizii cu privire la junior.

Dar voi, dragi barbati, nu stiti asta, adica despre analiza din spate. Nu ati intelege necunoscutele ecuatiei pentru ca nu le-ati vedea, iar noi incercam sa va ferim de SF-urile vietii de femeie. Logica noastra difera de a voastra. E ca la condus. E totul clar, da?

Deci noi suntem cu calculele si lucrurile safe, iar voi sunteti cu ceva mai multa adrenalina si mai multa lejeritate.

Discutia despre copii. Barbatii versus Femeile

Discutam ieri, la gradinita balerinei mele fine, impreuna cu un tatic de mandru baietoi. Amandoi copiii vor incepe in toamna clasa 0 impreuna.

Eu, impreuna cu mama viitorului coleg al mandrei mele, discutam de mult orice posibil amanunt. Sunt multe. Pe scurt, au fost o multime de informatii care au trecut pe langa urechile uneia sau alteia dintre noi si au fost amplu dezbatute si solutionate.

Acum da, pot spune ca ne-am linistit. Dar cunoastem TOATE detaliile pe care in mod normal le-am putea cunoaste PANA ACUM.

(Hmmm. Revin. Voi da un scurt telefon catre cealalta mama sa fiu sigura ca este asa … Poate o mai fi aparut ceva intre timp)

El catre mine, dupa cateva schimburi pertinente de observatii, legat, evident, de inceperea atat de asteptata a inevitabilului: “Dar tu parca esti putin stresata de inceperea scolii, nu?”

Eu, blocata, nestiind ce sa raspund intr-o prima faza. Chiar crezusem ca fusesem echilibrata si stapana pe intreaga situatie. A se intelege faptul ca cele 3 temeri enumerate erau ca si rezolvate: “Nu cred ca mai mult decat sunt in mod obisnuit la schimbari de genul acesta”, zic eu, cu o sinceritate infantila.

Va spun eu: Nu exista mame Zen. Exista mama informata.

P u n c t

Sunt sigura ca exemplele vor curge rapid pe acest subiect.

De aceea ii iubim noi pe ei, iar ei pe noi 🙂

Tot din acelasi motiv ne dorim, uneori, concedii doar alaturi de ei: Concediul cu si fara copii

Sursa poza

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] ca, dragi domni pedagogi – dupa cum scriam cu un articol in urma: Barbatii cu barbatii, iar femeile … cu copiii […]

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *