Biscuitii de Craciun cand n-ai talent in bucatarie

Biscuitii de Craciun cand n-ai talent in bucatarie

Din pacate, in ADN-ul fiintei mele nu a fost inchistat cuvantul bucatar nici macar cu minuscule. Prin urmare, cam tot ce cuprinde paleta necesara unui om sa isi vada familia satisfacuta in jurul unei mese cat se poate de simple, devine de un milion de ori mai greu in cazul meu.

Mai pe scurt – nu ma prea pricep in bucatarie.

Ca si cum nu ar fi fost suficient, din dorinta de a oferi celorlalti 3 membri din familie o masa cat mai sanatoasa, am introdus pe lista ingredientelor si chestii despre care nici nu stiam ca exista in urma cu ceva ani.

Chiar daca nu facusem vreodata un amarat de biscuite, m-am avantat mereu sa fac batoane sanatoase cu chia, sau susan, sau seminte de in, canepa sau faina integrala. Fara zahar. Fara praf de copt si multe multe altele. Am urmat o gramada de retete, am citit o gramada de site-uri si autori care proclamau mereu cuvantul gustos ca fiind de la sine inteles. Eu, bucuroasa si ambitioasa, ma avantam la inca o incercare. De prea multe ori am reusit doar sa ingros punga de gunoi cu inca un rand de chestii sanatoase.

In cele din urma, cealalta jumatate, satula de feţele sarmanilor copii, s-a apucat de gatit. Ce-i drept, provine dintr-o familie care stie sa manuiasca bine cratita. Deci gena exista acolo; nu ca la mine (mama, n-am spus eu asta). In timp m-am adaptat si am inceput sa adaug si eu mai multe ingrediente care initial refuzam cu stoicism sa le folosesc. Mixul a fost acceptat de mezinii nostri: superbul blond de 4 ani si creata fina de 5.6 ani.

Prin urmare, bucataria a devenit un mic teritoriu de razboi pe 24 decembrie.

Biscuitii mei au fost foarte bine primiti. Atat a mai ramas din intreaga tava.

Cand n-ai talent in bucatarie

Biscuitii mei de Craciun

Biscuiti veniti din partea tatalui adorat au fost insa cu putiiiin mai buni.

Cand nu ai talent in bucatarie

“Biscuitii lui de Craciun”

Pentru ca sunt o mama responsabila, voi lasa mai jos doar reteta biscuitilor sanatosi si gustosi pe care copiii i-au devorat. Ce-i drept, s-au oprit instantaneu din mancat cand a iesit tava 2 … nesanatoasa (dar gustoasa).

Reteta este foarte simpla:

Unt – 125 grame

Zahar pudra – 40 grame

Esenta de vanilie – o bagheta (eu mai adaug si praf de roscove)

Faina alba – 150 grame

Amidon alimentar – 50 grame

Prepararea retetei este aici: http://bit.ly/2CjbuK2

Sursa foto

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *