Bucuria prezentului se preda din generatie in generatie. Pastele la romani

Bucuria prezentului se preda din generatie in generatie. Pastele la romani

Ne aflam in toiul uneia dintre cele mai pline sarbatori crestinesti, pentru care noi, romanii, ne pregatim cu mare foc. Ne-am vazut cu totii prin magazine, la cozi, in trafic.

Este insa, si momentul in care putem preda o lectie valoroasa copiilor nostri. Dincolo de obiceiuri si traditii, putem preda bucuria si caldura din suflet, atat de specifice noua.

Le putem oferi acestora educatie blanda, mancare sanatoasa, o familie, echilibrul. Dar la ce ar ajuta echilibrul daca inima ar bate la fel, in fiecare zi? Viata este o lupta, dupa cum ar spune unii.

In fapt, viata este despre descoperire. Nimeni nu stie exact unde duce. Nici nu ar trebui. Insa am vaga banuiala ca daca ei ar intampina totul cu bucuria descoperirii, ci nu cu ambitia avutiei sau rautatea nejustificata atat de cunoscute noua, vor fi mult mai castigati. Caci oare ce mostenire mai puternica am putea lasa, decat o inima curata?

Astazi, cred ca inima curata se cultiva, printre altele, la mesele noastre calde de Paste, din sanul familiei. Asadar, sa predam bucuria si iubirea copiilor nostri, caci avem in fata o ocazie perfecta. Tot asa vor iubi si ei, tot in stilul acesta vor lega mese cu prietenii, viitoarea familie, sau cu altii, straini la inceput si poate deschizatori de drumuri mai tarziu.

Avem in fata una dintre cele mai importante sarbatori crestinesti care uneste in jurul mesei un mare avut al nostru, al tuturor: bucuria prezentului.

Sa ne bucuram asadar de prezent, asa cum ne dorim sa se bucure copiii nostri in fiecare zi a vietii lor. Sa le predam rasul si voia buna practicandu-le noi insine.

Timpul este pariul nostru in formarea tinerei generatii. Sa il imblanzim asadar, facandu-ni-l prieten si aducandu-l de partea noastra.

Sarbatori pline si frumoase,

Sursa poza

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *