Cele mai usoare retete nebune, din bucataria mea
Si cand spun retete nebune, ma refer la faptul ca sunt nebun de rapide, nu necesita amestecat continuu, supravegheat, descantat, asa cum necesita altele care ma panicheaza pe mine. Retetele includ: mamaliga noastra romaneasca, conserve, dar si *fulgi de drojdie inactiva si *seminte de canepa. Timpul de preparare, chiar daca dureaza uneori mai mult de 10 minute, include si fiertul legumelor, langa care nu trebuie sa stai. Prefer sa pun ceva la fiert si apoi sa ma ocup de copii. Retetele acestea iti permit.
Le stii, dar poate le-ai uitat. Eu le reamintesc. Mai mult, adaug si modificarile pe care le-am vazut necesare, pentru o masa mai sanatoasa.
-
Salata de ton
Se amesteca 2 sau 3 conserve de ton si 1 conserva mare de porumb. Langa, adaug cus-cus cu putin unt. Pam-Pam
Puteti inlocui cus-cusul cu alte garnituri cum ar fi o punga de legume congelate facute in tigaie, sau quinoa fiarta in apa.
-
Retete nebune cu mamaliga
Cea mai simpla si cea mai romaneasca reteta este mamaliga cu branza. Uneori mai adaug si un ou fiert in apa. Adica la propriu; sparg un ou in apa fierbinte si il las sa se inchega putin. Este o buna alternativa la oul prajit.
Mamaliguta este un aliment apreciat la noi acasa, mai ales daca este mai moale. Merge foarte frumos si langa un peste facut rapid pe gratarul de bucatarie – eu folosesc unul din teflon.
-
Salata orientala
Revin cu copiii de la gradi si pun pe foc cartofii si ouale. Cat timp se fierb acestea, ma ocup de cele doua minuni – spalat pe maini, schimbat, etc.
Revin in bucatarie, si asamblez salata: cartofii si ouale fierte, o ceapa maruntita, ulei de maslie, masline, sare, *seminte de canepa si *fulgi de drojdie inactiva.
-
Salata de cartofi cu smantana
Pun cartofii la fiert, ii scot cand consider ca sunt ok, ii las putin sa se raceasca si adaug smantana. Peste tot, mai pun si fulgi de drojdie inactiva. Nu te asteptai la asta, nu? J
-
Retete nebune de impresionat – Somon la gratar cu brocoli
Daca vrei sa impresionezi, atunci trebuie sa faci si ceva cumparaturi mai ok. Important este sa stii care-i ziua in care se aduce peste la supermarketul cel mai apropiat sau la pescaria din colt. Cumperi rondele de somon si brocoli.
Fierbi brocoli. Eu prefer sa il fierb la abur, intr-o sita speciala din fier, pe care am cumparat-o de la Ikea cu fabuloasa suma de 15 lei. Pestele se asaza frumos pe gratar dupa ce l-ai uns cu mirodeniile pe care le gasesti prin casa. Acum, nu prea mai merge sa faci pasi prin casa. Acesta se face destul de repede si risti sa il arzi. Evident ca eu am reusit sa ating aceasta performanta. Langa, mai fac si un piure de cartofi. Creata mea cea dulce (5.8 ani) nu prea e prietena cu brocoli. In schimb superbul blondin (4.1 ani) il devoreaza pe tot.
Deasupra brocoli, piure si peste, eu adaug intotdeauna *fulgii de drojdie.
-
Am lasat la final ce-i mai bun – Tapioca 🙂
Acum vin cu ceva foarte de Mame Nebune. Oare ati auzit de ea?
Pui la fiert trei linguri de tapioca: 5 masuri de apa si 1 de tapioca. Le lasi sa se fiarba pana compozitia devine transparenta. Adaugi un pahar de fructe de padure proaspete sau congelate. Mai poti inlocui si cu alte pireuri de fructe sau roscove (un aliment care inlocuieste cu mare succes pudra de cacao), in functie de preferintele voastre.
Copiii mei mananca uneori doar tapioca simpla. Inainte o faceam in lapte si mancam inclusiv noi, parintii. Era ok la gust. In timp, amandoi copiii ne-au cerut sa o facem in apa (asa mananca la gradi). Prin urmare le-o fac doar lor, in apa. Ei o adora. Noi nu 🙂
Merita sa gustati atat fulgii de drojdie cat si semintele de canepa.
*Fulgii de drojdie inactiva au un gust usor acidulat. Eu ii adaug in tocanite, ciorbe, salate, legume fierte, carne.
*Semintele de canepa au un gust usor dulceag. Il ador in supa crema de ciuperci. Acolo se stinge usor si da o aroma deosebita. Pffff. Am vorbit ca un bucatar, ceea ce nu sunt.
Daca aveti vreun fel de mancare din aceeasi gama, va rog sa nu fiti zgarcite. Share-uiti J
La final, pentru a nu lasa vreo impresie prea gresita legat de capacitatile mele in bucatarie, pe care le recunosc din start a fi limitate, va indemn cu respect sa va uitati si peste Una dintre cele mai complicate retete nebune din bucataria mea
Articole similare
Foarte multumesc pentru idei, sunt fix pe gustul nostru! Saptamana trecuta am cumparat si eu o punga de tapioca dar nu stiam ce sa fac cu ea :).
Ce ma bucur :). Incearca sa adaugi in tapioca ceva ce iubeste deja copilul. Daca nu e obisnuit cu gustul va fi putin reticent. Stiu ce spun. Experienta cu cei doi imi confirma multe teorii :).
Bafta
Nice! Eu la salata orientala mai adaug castraveti murati deliciosi sau ardei gras/capia pentru gust si culoare.
Destul de rapid se poate face si pateul de linte rosie peste care pui fulgi de drojdie 🙂 si….
Crema de branza raw din migdale 😉 si ambele merg bine pe langa bete de castravete, ardei, morcovi.
Hello. Multam mult pentru idei.
Stiu ce spui. Am incercat sa fac mai multe dar din pacate … multe nu mi-au iesit.
Dar stii ce am facut? O data la 2 sau 3 saptamani cumpar humus de la un restaurant turcesc. Pretul e foarte ok. Cu aproximativ 30 de lei, rezolvi o masa. Pateul de linte e asemanator la gust cu humusul, nu? 🙂
Am incercat sa fac si crema de branza. E foarte buna, intr-adevar. Dar si migdalele in stare naturala sunt ok :). Sincer am incercat de vreo doua ori dupa care am revenit la consumul lor natural 🙂