Circuitul ADN ului în natură, adică de la părinți la copii
Cred că secretul unei căsnicii armonioase constă atât în punctele comune dintre cei doi locatari ai cuplului, cât mai ales, în diferențele care vin să completeze “ce celălalt nu are”.
Acum, serios, probabil ți-ar conveni să ai o jumătate ordonată, dacă tu ești ordonat de fel însă, îți promit că te-ai plictisi de moarte peste 10 ani.
La mine acasă, este apreciată atât doza de echilibru cât și cea de dezechilibru de la celălalt.
Copiii noștri perfecți, fara nici un dar și poate, ne-au moștenit. Evident că au și ei particularitățile specifice, însă ADN ul meu s-a lipit mai mult de unul, iar celălalt ADN s-a lipit de celălalt copil, într-o proporție covârșitoare.
Astfel, avem unul care se lovește constant, cade, intră în pereți, strică mai tot ce găsește pentru că îl macină ispita, râde și îmbrățișează până și pomii.
Celălalt e meticulos, atent și răbdător ca un doctor care întreprinde studii pe 10 ani (jur!!!), PERFECȚIONIST până dincolo de tatăl perfecționiștilor. Presimt o adolescență cel puțin interesantă.
ADN ul moștenit de la celălalt părinte
Iar când copilul acela mega atent se întâlnește cu părintele acela care mereu scapă o picătură de cafea pe bluză, care face gafe atât de absurde încât un zâmbet și o glumă sunt suficiente pentru a întrema situația, apare următorul scenariu:
– Mami, uite, un țurțure perfect! Ah s-a spart, se intristeaza Fina Balerină, 6,8 ani.
După vreo 5 țurțuri imperfecți – natura, bat-o vina, face și ea ce poate – ea este mândra deținătoare a unui țurțure perfect.
Cică. După mine, și ceilalți erau fix la fel, dar evident că eu greșeam. Așa că tac și o aprob.
Pentru că ne apropiam de casă, mă ofer să îi țin eu țurțuroiul, pentru ca ea să deschidă ușa, să cheme lift, conform tradiției.
Răspunsul ei însă, m-a lăsat stană de piatră:
– Mami, nu ți-l dau. Tu nu ești SUFICIENT de atentă.
Whaaaaaat!
Așa-i.
Ok.
Și uite de ce e bine să faci doi copii!
Eu încă mă simt foarte bine cu mine, chiar și după atâția ani.
Și vai, serios, îmi place maximum să fiu eu. Ce tare ar fi să existe mai multi ca mine!
Plus că Cealaltă Jumătate Mai Bună n-ar supraviețui fără mine. S-ar apuca de escaladat pereții albi ai micului apartament, înfuriat de plictiseală.
Tabere
E simpatic atunci când fac tabără comună cu Marele Blond de 5,2 ani.
El de mult nu mai plânge la fiecare căzătura, așa cum nici pe mine nu mă mai deranjează colturile îndoite de la agende, îmbrăcămintea sifonată sau cum arată mâncarea în farfurie. Până la urmă, nu ajunge tot în stomac?
Și uite cum ea, la cei 36 de ani pe care îi are, îmi servește lecția de maturitate. A pardon, e invers. Ea are aproape 7 iar eu 36.
Concluzie: da, ADN ul circulă în familie așa cum apa circulă în natură. Se reîntoarece sub o altă formă și sub un alt chip. Ești pregătită :)?
Viața nu-i perfectă. Profită de clipă.
… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.
Dacă nu, nu.
Pe data viitoare
Articole similare
Lasă un răspuns