Concediul înainte şi după copii

Geanta nu se vede dar era una miiiicaaaaa

(da; aveam costumul de baie pe mine; dar nu, atunci nu am ajuns pe plajă; era undeva prin 2010)

Dragi cititoare,

Ne-a ajuns vara din urmă, prin urmare suntem în plin sezon al concediilor. Toată lumea îşi face planuri cât mai relaxante pentru acele câteva zile din an atât de aşteptate.

Şi pentru că în jurul meu a tot gravitat funcţia de părinte în ultimii ani, mi-a fost imposibil să nu observ că nu contează ce tip de părinte zace în tine – relaxat sau neliniştit -, dimensiunea bugetului, sau destinaţia aleasă, pentru că tot ajungi să te intereseze aspecte care înainte abia dacă le băgai în seamă. Uneori, dădeam telefoane până aflam şi anul în care a fost adusă de valuri prima scoică la mal. Dacă întreabă copilul şi eu nu ştiu să-i răspund? Ce dacă are 1 an? Dacă e precoce?

Aşadar concediul cu copii mici (CC) versus concediul cu prietenii şi/sau iubitul (CP), în viziunea mea:

(CC) Ne trezim mai de dimineaţă că până ne trezim/ spălăm/ îmbrăcăm/ facem o revizie a bagajului/ mâncăm, ne prind orele la care nu mai putem sta la soare nici cu crème pe noi.

(CP) Dimineaţa devine termenul acela indefinit. De fapt cam de asta te duci în concediu, corect?

(CC) Prima întrebare la recepţie: De la ce oră începe să se servească micul dejun?

(CP) Printre întrebările către persoana de la recepţie: Până la ce ora găsesc hotelul şi curtea hotelului deschise … adică noaptea? Să nu rămân pe’afară.

(CC) Până la ce oră pot ajunge cu familia la micul dejun?

(CP) Mai găsesc şi eu o cafea neagră şi mare la 11 dimineaţa, la micul dejun? Dacă nu, lăsaţi. Apelez la un tonomat de cafea.

(CC) Bagaje ţinute şi în dinţi: crème de plajă, umbrele, paravane cu protecţie UV, suzete, biberoane, fructe, furculiţe din plastic, castroane, şerveţele umede şi uscate, bluze cu mânecă scurtă sau lungă sau amândouă, jucării, avioane, pălării, prosoape, etc etc etc.

(CP) Geanta asortată la sandale colorate. Eventual, costumul de baie dedesubt dar fără planuri definite ferm.

(CC) Destinaţia minune este ultra mega bine cunoscută înainte de a ajunge. Mai mereu ştiam mai mult decât era necesar.

(CP) Destinaţia trebuie să fie cunoscută măcar de un prieten. De obicei îl numeam descurcăreţ şi-l aşezam la înaintare când niciunul nu ştia exact: unde se mănâncă bine, ce să vizităm, pe unde-i plaja, cât e ceasul.

(CC) Program fix în funcţie de programul copilului – mâncare, somn, joacă.

(CP) Glumeşti?!@#@$ https://www.youtube.com/watch?v=yqyixwqiCag

(CC) La prânz dormim. Si chiar ne place. Adică în concediul cu copiii încercăm măcar atât – să nu ajungem mai obosiţi decât am venit.

(CP) Cum îţi dai seama că e prânz dacă te trezeşti la 11, mănânci prima masă doar să nu faci ulcer la cum te roade stomacul şi te hrăneşti mai mult din frappe cu frişcă, delicatese pe care nu ştii să le rosteşti, în restaurante de care nici nu ştiai, sau la un colţ de stradă pentru că acolo se vinde o chestie foarte tare de care nu ai mai auzit, dar care miroase prea bine pentru a fi ratată?

(CC) Mâncăruri safe şi naturale, asigurare care vine din întrebări către chelner: Are knorr? Sunt proaspete? Cât de proaspete? Dar pe o scară de la 1 la 10 cam cât de proaspete? Serios, a facut vreun client toxinfecţie alimentară în ultimii …. 7 ani?

(CP) Cele mai ciudate mâncăruri care sigur mi-ar da stomacul peste cap.

(CC) La maaaaaaaxim 22.00 în cameră ca măcar la 23.00 să ne culcăm .. că doar suntem în concediu.

(CP) Măcar la 22.00 să ajungem în cameră, să facem un duş şi să ne pregătim să ieşim, adică din nou. Iar cei care vor să prindă ultravioletele de dimineaţă să recitească punctul 1 şi să înceteze cu întrebările stupide.

(CC) Ne hidratăm cu apă să fim lucizi. Garda sus.

(CP) Se spune “ne delectăm” cu vin fin de damă, sau frappe. Adormim neuronii şi trezim adrenalinaaaaaa şi endorfineleeeeee.

Destination unknown

Cred cu mare sinceritate că toate femeile ar trebui să aibă şi un concediu în care să se poată relaxa. Eu atât am de spus.

Mulţumesc

7 raspunsuri
  1. Denisa
    Denisa says:

    Heheee…Suntem in pregatiri pentru primul nostru concediu cu copiii si de fapt primul după foarte mult timp. Tare îmi e teamă! :))) Dar să știi că eu mă bazez pe programul tinut cu strictețe. Pentru că altfel nu ne văd bine! :)) Vedem ce-o ieși…

    Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] polul opus, într-un concediu cu adulți, aka părinți care au tras lozul cel mare, poate apărea cuvântul program în conversație, doar din obișnuința rutinei. Dialogul ar fi […]

  2. […] Tot din acelasi motiv ne dorim, uneori, concedii doar alaturi de ei: Concediul cu si fara copii […]

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *