Copilul își dorește: siguranța, afecțiunea, respectul, iubirea și aprecierea…exact ca mama lui

siguranța

“Pentru a-l ajuta pe copil să aibă relații sănătoase, cel mai bun lucru este să stabiliți o relație în care să simtă siguranța, să aibă încredere că nevoile fizice și cele afective îi sunt împlinite, să fie respectat, să se simtă iubit și să simtă că este o persoană importantă, valoroasă.”

Ce ciudat. Fix lucrul acesta îl caută și femeia într-o relație alături de alesul inimii sale: siguranța, afecțiune, respect, iubire și apreciere.

Citat din “Povestea celor trei prieteni”, seria ABC-ul poveștilor terapeutice (pentru copii) de Adriana Mitu.

Cum nimic nu este întâmplător, cred că nici intersecția mea cu citatul acesta de pe prima pagină a cărții. Mă întreb, oare câte femei frumoase și împătimite în creșterea cât mai corectă a copilului, nu au citit rândurile acestea? Oare câte au observat asemănarea?

Oare nu o fi așa?

Siguranța

Siguranta zilei de mâine sau pur și simplu siguranță fizică oferă o minte mai clară. Este tocmai lucrul de care are nevoie orice mamă a cărei atenție și-o dorește înclinată, în proporție predominantă, spre cel mai iubit pământean al universului ei – copilul.

Afecțiunea

Întotdeauna vom dori o floare de ziua noastră de naștere, o sărutare fugară într-o zi oarecare din săptămână, o haină pe umeri atunci când afară se face răcoare.

Respectul

Ce-i respectul “în brațele” unui bărbat față de femeia pe care o iubește, dacă nu chiar ascultarea, empatizarea – știu, domnilor, cât este de dificil; apreciem efortul – și sprijinului necondiționat.

Iubirea

Dar unde dragoste nu e, nimic nu e

Nici soare nu’i, nici viață nu’i

Aprecierea

Le arătăm copiilor importanța lui mulțumesc, așa-i?

De fapt și noi dorim acest cuvânt care se lasă mai greu rostit uneori, mai ales când sarcinile zilnice taie puternic frazele adulților, din lipsa de timp.

Și ce frumos se aude un “Sarumana pentru o masă delicioasă” venit la unison din bucătăria ta, nu-i așa?

Sursa poza

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *