Cum aș putea să mă plictisesc vreodată când:

Cum aș putea să mă plictisesc vreodată

Habar nu am când exact se va termina vreo seară a mea. Oare după ce-mi vor cere amândoi odată sau pe rând același pahar de apă, chiar dacă abia au terminat cana de lapte/ceai? Oare după ce ne întindem din nou și-și aduc aminte că vor la baie, sau după ce salută din nou broscuțele din acvariu sau după ce Fina Balerină își învelește păpușa sau Marele Blond își parchează avionul …?

 

Când sunt zile când pregătesc rapid și două tipuri de mâncare pt că dacă ea adora guacamole, el detestă avocado, iar dacă îi prepar brocoli lui, mâncarea lui preferată, ea aproape că nu poate sta la masă de miros.

 

Ca să nu mai spun că sunt la curent cu tot ce înseamnă cinematografia de calitate! Hai să vedem, oare cine a văzut atâtea filme ca mine de vreo 2 ani încoace: Alba ca Zăpada, Regatul de Gheață, Ferdinand … O țin așa până mâine, da?

 

Cand eu, ca om de comunicare odată, abia acum duc provocările vieții :

“Iubitu’, păi nu facem baie cu șosete în piciorușe, pentru că …”

“Iubita’, fundul meu nu se vede prin gură, chiar dacă am rugat-o pe mămăița să se uite mai în fundul gurii. Aveam acolo o măsea care … “

Cum aș putea să mă plictisesc vreodată când:

 Nici acum nu știu exact cum își va dori Fina Balerină să îi prind părul la școală. Aflu mereu abia dimineață, în funcție de starea ei (!!!!). Bine că acum are uniformă, iar în privința acesteia nu se mai poate răzgândi.

 

Când, în acelasi timp, unul mă strigă din toaletă iar altul din bucătărie, fiecare, evident, cu nevoi diferite. Prioritizeaz-o p’asta!

 

Când azi spune că vrea balet, plătesc, iar fix săptămâna viitoare când trebuie să se ducă, de data asta la lecția plătită, ci nu demo, îmi spune că s-a regândit.

 

Când Marele Blond spune că vrea să învețe karate și se dă cu fundulețul cel simpatic de pământ, întru convingerea auditoriului, iar când află că tati nu poate sta cu el la curs, se răzgândește subit. Ochi înlăcrimați, buze tremurânde și tot arsenalul greu sunt scoase la bătaie. Ce să mai facă un biet părinte?

 

Sau când ajung acasă cu amândoi juniorii și asist la certuri din motive pe care nici cu gândul nu le-aș fi gândit:

că săpunul lui e mai mare – nici nu știam că au săpunuri diferite, iar eu fac aprovizionarea în casă – că el i-a luat lingurița, cana ei este cu un milimetru mai plină decât a lui, că el i-a rupt o foaie pe care ea oricum voia să o arunce la gunoi, dar nu asta contează, ci doar că el i-a rupt-o.

 

Când lipsesc două secunde cu treburi prin casă și găsesc mălai și făină în chiuveta din baie – în scop experiențial; Marele Blond se află într-o etapă ușor ciudată – sau “ciorbă de dragon”, gata preparată, doar-doar să fie servită. Nu știi cum arată ciorba de dragon? Înseamnă că nu ai copii încă.

Cum aș putea să mă plictisesc vreodată când: 

 fac curățenie în casă și găsesc șosete în dulapul de bucătărie, sau tot felul de mâncăruri în mica lor bucătărie de plastic, din dormitor.

 

Iar la final, trebuie să fac mereu față unor întrebări, care, deși le răspund zilnic, mesajul nu ajunge niciodată la ei:

“De ce trebuie să mâncăm înghețată după masă, ci nu acum?”

“De ce trebuie să dorm la prââââânz”? – Marele Blond

“De ce trebuie să ne spălăm pe dinți și seara?”

“De ce trebuie să ne spălăm pe mâini înainte CHIAR de fiecare masă?”

“De ce nu poți, mami, sa vii să mă iei mai repede de la școală/ gradi? Sau mai bine, mami, de ce nu poți sta acasă cu noi și nu mai mergem niciodată?”

“De ce nu ne mai citești încă o poveste? Încă una și atât! Promit! Știu că-i a cincea, dar promit că asta-i ultima!

“Mă mai iubești…?”

 

Aseară, am închis ușa dormitorului, în urmă lăsându-i pe cei doi bărbați ai familiei, îmbrățișându-se. Fraza care mi-a venit inevitabil pe buze a fost : “Cum aș putea să mă plictisesc vreodată?”

Evident, lista este deschisă. Dragi părinți, vă provoc la barfă. Promit că de la mine nu vor afla nimic! 🙂

 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

Cum aș putea să mă plictisesc vreodată

Cum aș putea să mă plictisesc vreodată

Sursa poza

Sursa poza

2 raspunsuri
 1. Georgiana
  Georgiana says:

  Ai sa iti spun una draguta foc.
  Zilele trecute ma jucam cu picii mei de 2 ani si 4 luni. Au inclusiv jucarii cu craticioare, farfurii, carnati, oua prajite sau fierte…
  Ma jucam eu cu ei de-a papa( mancare) si ei imi pregateau mie pe rand oua prajite sau fierte. Le mai scapau pe jos, ba ziceau ca sunt uf, ba sa suflu in ele, etc. Unul din ei imi ia oul din fata si fuge razand. Eu astept sa imi aduca sa pap. Stau ce stau si nimic. Ma duc la el si ma fac ca il iau de oute ca sa pap, ca imi era foame. El avea un ou fiert in mana. Se uita mirat la mine si pune oul fiert in locul celui pe care chipurile il luasem eu de la el. M-am prapadit de ras si eu si sotul.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *