Din capitolul: perle memorabile de-ale copiilor

Perle Memorabile

Sunt cateva momente care au ramas intiparite in folclorul familiei noastre. Mai jos le-am enumerat doar pe acelea care au necesitat, inclusiv din partea noastra, o reflectie serioasa pana sa intelegem exact la ce se refereau cei doi strumfi. Pentru acestea, am creat un capitol separat care se dezvolta de la an la an ca Fat Frumos: Perle Memorabile

Momente si perlele aferente

1. Blondul meu superb facea baita lui obisnuita. Pe vremea aceea avea cam 3.6 ani. Tata-su era langa el.

Copilul, pipaindu-se prin locuri la care ajunge usor fara haine pe el, spune: Tati, ce-i aici?

Tata-su putin blocat, dar manat dupa teoria pe care am adoptat-o amandoi cand am decis sa le spunem mereu adevarul si numai adevarul, raspunde: Tati, acolo ai un ou. De fapt ai doua, tati.

Nu mai apuca sa continue pentru ca vine raspunsul plin de uimire si satisfactie din partea celui mic: Uuuu! Tati sunt un cuib!

Perle Memorabile. Capitol 2

Intr-una dintre zile, mama vine catre mine plangandu-se de o durere puternica de masea. Ca o fiica saritoare ce sunt, m-am oferit sa trag cu ochiul dupa problema aparuta din senin. Ma tot uitam si nu vedeam ceea ce trebuia. Balerina cea dulce care avea atunci undeva la vreo 5 ani, se uita la noi.

Eu: Mama, nu vad nimic. Unde e problema – stanga … dreapta?

Mama: Mai pe stanga, mai pe dreapta, mai sus, mai jos. Uita-te te rog mai in fund.

Balerina cea fina, plina de uimire, ne spune: Mamaita, tie ti se vede poponetul prin gura? 

Perle Memorabile. Capitol 3

Era una dintre zilele acelea in care toate se strang, iar corpul oboseste si mintea se blocheaza. Imediat cum vad ca apare cealalta jumatate matura a cuplului, ii spun direct:

Eu: Iubitu, am nevoie de o jumatate de ora doar pentru mine. Te rog stai cu copiii pana fac eu o baie lunga.

El: OK.

Intru eu in baie cu planuri mari – lumina stinsa, doua lumanari, spuma in baie. Evident ca dupa vreo 5 sau maxim 5.30 minute, minunile familiei apar la usa baii. Cum noi nu avem incuietoare, acestia intra direct. Se uita stupefiati la mama-sa si la peisajul nocturn din jur. In cateva minute apare tatal care reuseste sa ii scoata din baie. De dupa usa, se aude vocea blondinului care pe atunci avea in jur la vreo 2 ani:

Tati, de ce doarme mami in baie?

 

Fetita unor foarte buni prieteni a aflat recent faptul ca mama-sa asteapta un nou membru al familiei. Superba fetita cu ochi albastri are putin peste 4.6 ani. Reactia ei initiala a fost una usor de anticipat, insa parintii au tot lucrat, iar ea a inteles faptul ca s-ar putea sa dea cu plus in continuare.

Discutie intre mama si fiica:

Mama: Mami, e baiat!

Copilul: Pfffiu!!! Nu trebuie sa ii dau pasarica roz. Ii cumperi una albastra! 🙂

 

Sursa foto

 

 

3 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *