Cum arată un domn în trafic? Fără glumă, eu chiar am întâlnit unul

un domn in trafic

Stimate și drag domn bucureștean, vă rog să nu mai riscați să blocați o străduță întreagă, și cu sens unic, așteptând pe avarii, în umbră, adică undeva în spatele mașinii deja parcate, ca doamna care abia a intrat în mașină, fără copil, pe care deduceți corect că tocmai l-a lăsat la școală, să plece rapid, și astfel să elibereze locul acela atât de râvnit într-un București aglomerat!

Dacă se întâmplă ca la volan să fie doamna de mine, lucrul acesta se va întâmpla … într-un final, dar nu tocmai degrabă.

Din respect față de gestul care debordează a bun simț, m-am hotărât să scriu acest articol. Pentru mine este clar că așa vă comprtați mereu. Sincere felicitări. Asta spune multe.

Vă rog, ascultați și nu săriți cu acuzațiile

Lucrul acesta nu se întâmplă frecvent – depinde ce înseamnă frecvent pentru domnia voastră – dar se întâmplă.

Cert este că, noi, doamnele, imediat ce purcedem pe drumul spre școală, începem să ne gândim la cel putin 3 lucruri pe care le vom face în secunda doi după ce vom ieși singure pe poarta școlii.

Asta în nici un caz nu înseamnă că îmbrățișarea și sărutul copilului nu sunt de calitate. Din contră. Atunci timpul îngheață, iar afecțiunea transmisă către copil este pură 100%. 

Însă când intrăm în mașină, care se întâmplă să fie și personală, este ca și cum am intra în baie, singure și am închide ușa pentru primele momente de intimitate. Dacă se întâmplă chiar să avem la dispoziție și câteva minute aparent libere, atunci cu siguranță le vom petrece acolo, în mașinuță.

Vă întreb așa … ca să vă răspund tot eu:

Stiți cumva când este posibil să fi fost ultimele momente de intimitate – a se înțelege de singurătate?

Păi este posibil ca acestea să fi avut loc, tot în aceeași parcare, cu o zi în urmă. 

Așadar, statul în parcare poate fi un moment după care, cel puțin eu, râvnesc.

Iertată să-mi fie această dependență.

Așteptatul nu ajută, drag domn în trafic

Și spun asta, în condițiile în care, în ziua aceea, fix cea care m-a determinat să purced a scrie acest text, știind ce zi mă așteaptă, îmi luasem și cafeaua la mine. Deci puteam să stau mult și bine: aveam telefon, căldură și energie amăruie la bord.

Dragă domn în trafic, dragi cavaleri bucureșteni, oameni educați, citiți, eu atât mai adaug la folclorul construit în atât amar de ani: uneori, o doamnă nu pornește de pe loc imediat cum pornește motorul mașinii. De fapt, e ca la loterie. Șanse sunt, dar depinde de mâna pe care o nimerești.

Acum, vă rog, fiți domn până la capăt, și încercați să nu insistați foarte tare cu răbdarea dumneavoastră nativă. E posibil ca nici măcar să nu vă fi remarcat.

PS: știiiiu, la fel cum există acest exemplu multiplicat pe întregul spațiu urban, există alte doamne cât și domnișoare trase la indigo. Dar, cumva, ele parcă înțeleg si empatizează rapid cu consoarta din parcare. Ele caută imediat un alt loc de parcare.

Acest manifest este dedicat, cu umilință, către acei dragi conducători auto, puțini, dar buni ca exemplu, care nu înțeleg mecanismul din mintea unei doamne care nu pornește imediat din parcare, și fără a folosi semne obscure și obscene, doar așteaptă. Sincer nu mai văzusem de mult. 

Și pentru a lămuri situația, m-am gândit să explic dincolo de gândirea A+B este întotdeauna egal cu C, pe care știu că o au în special bărbații.

Și cum jumătatea mea mai bună este programator, cunosc despre ce vorbesc

Deci chiar dacă avem A+B, adică doamna este în mașină cu motorul pornit, acestea s-ar putea să nu dea neapărat C, iar ea să pornească de pe loc. Oricând poate să-și aducă aminte că a uitat ceva acasă, poate poșeta, poate o agrafă sau copilul numărul doi. Un drum înapoi e musai. În aceeași ordine de idei, poate să dea cele 5 telefoane urgente sau să răspundă la 2 mailuri, din mașină.

Există conducători auto pentru care merită să te dai jos și să le strângi mâna la propriu.

Din păcate, gradul de civilizație din trafic este foarte scăzut, așa că fauna aceasta e pe cale de dispariție. Trebuie apreciată și recultivată.

PS2: imediat cum l-am observat pe acest domn în trafic, mi-am lăsat cafeaua jos – jumătate pe mine – telefonul l-am aruncat .. pe undeva și am pornit.

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

 

Sursa poza

 

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] de parcare. Întâmplarea era ușor diferită față de cea petrecută în urmă cu ceva timp, cu aceeași miză – tot un loc de parcare.  Am stat eu și m-am gândit puțin, iar în cele din urmă m-am dau jos la dânsul, să îl […]

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *