După mulți muci și multă tuse urmează … multe concluzii

mulți muci și multă tuse

După mulți muci și multă tuse urmează …

…alte aproximativ 5 zile de tratat adulții responsabili care s-au avântat vitejește în habitaclul unde colcăiau toate virusurile universului, ca într-un SPA. De fapt, erau în dormitorul juniorilor de unde au migrat unde au văzut cu ochii.

Și cum mama era cea care îi contraataca cu măceșe, ser fiziologic și siropuri, e limpede ce a urmat.

Nu cred că am lipsit vreodată de la grădiniță, școală sau serviciu pe motiv de “mulți muci și multă tuse”. De aproximativ doi ani însă, am început să am mai multe episoade decât ambi copii la un loc. Poate exagerez puțin, dar nu cu mult.

Lucrul acesta m-a pus pe gânduri și m-a făcut să reflectez asupra generației lor, cu ADN mai cu moț decât al nostru, adică al părinților pe care, chipurile, i-ar moșteni.

Există upgrade de la generație la generație

Concluziile mele după 6,5 ani de părinteală sunt următoarele:

 • Încet și sigur, sistemul lor imunitar îl întrece pe al nostru. După săptămâna aceasta, presimt că voi declara capitulată și jumătatea mea mai bună, care abia acum începe să guste stările specifice prin care eu am trecut deja.

Organismul lor e belea.

 • Este clar pentru toată lumea că sunt mai deștepți decât noi, da? Habar n-am de unde vin! Oare unde vor ajunge?
 • E foarte clar că sunt ceva mai frumoși decât noi, chiar daca sunt miniaturile noastre. Sunt mai drăguți, cu ochii mai nuștiucum, buzele de număuita, nas mai acvilin iar părul….offf, părul de reclamă.
 • Sunt mult mai intuitivi decât noi. Asta am sesizat foarte clar momentul în care uitasem cheile în ușă, iar Fina Balerină a avut amabilitatea să mă ajute. Intuiția îi spunea că nu am cum să le găsesc dacă le am în ușă.
 • Tot intuiția se ițește și la jocuri, unde pun în aplicare strategii … . Îmi place tare mult că acum chiar găsești jocuri specifice pentru dezvoltarea acestei laturi. Go, go, go.
 • Cred, și în același timp sper din toată inima, că sunt mai adaptabili decât noi. Ei știu să ceară. Nu se încurcă prea mult în etichete politicoase. Sunt exagerat de sinceri.
 • Abia acum învață diplomația. Poate trebuie început cu puțină empatie.

În gura mare, la metrou: “Mami, de ce e așa negru domnu’?” și celebrul “Mami, am făcut un pârț”, “Tu ești bătrân, nu?”, “Ție ți-a căzut un dinte?”, “Și tu ai avut varicela? Atunci de ce ai atâtea bube pe față?”

mulți muci și multă tuse

Și mai e uimitor faptul că:

 • Se mulțumesc cu puțin. Nu au nevoi de aproape nimic. Iubirea is the ultimate sheet. Nu vor mai mult-ul si diversitatea pe care adulții le vânează mereu.
 • Trăiesc doar prezentul. Nu prea îi interesează ce va fi la final de lună, asta dacă nu se întâmplă să fie chiar ziua lor sau Moș Crăciun.
 • Nu sforăie și sunt sigură că nu vor sforăie niciodată la cât sunt de simpatici.

Dacă lucrul acesta se întâmplă în mod excepțional, nivelul lor de adorabilitate oricum rămâne neschimbat.

 • Învață mai repede decât noi. În ritmul acesta, mi-e teamă că vor obține carnetul de conducere mai devreme de 18 ani. Sper să se desființeze motocicletele în următorii 9 ani.

Și în principiu, după mulți muci și multă tuse îndurate,

cred că sunt mai romantici și mai iubibili, mai războinici, mai plini de viață, mai buni dansatori, mai precoci, mai plini de soluții decât noi, mult mai autentici.

Se observă totuși rădăcinile lor zdravăn înfipte în structura noastră. Așa găsesc încrederea care le conferă cinci clase în avans.

Sunt varianta noastră mai bună. În fapt, sunt varianta lor cea mai bună.

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

Sursa poza

Sursa poza

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *