Iar Ora Magică s-a transformat în ore, apoi în zile minunate

ora magica

Într-o zi de mai am făcut cunoștință cu ea:

– Bună! Tu trebuie să fii Fina Balerină, așa-i? Eu sunt mama ta. Bine ai venit pe lume. Spune repede, ce ai avut cu ficații mei în ultima lună?

Apoi viața a venit peste noi trei

Mi-am dat seama că socoteala de acasă este complet paralelă cu cea din târg. Creșteam un copil. Viața mea organizată de până atunci trebuia să mai aștepte ani buni până să capete măcar o dâră din ce fusese înainte.

Evident, din momentul acela, tot ce a contat se concentra în făptura minusculă din brațele mele.

Acela a fost momentul în care am șters tot ce credeam că știu și am început să mă informez.

Cred că instinctul matern a jucat un rol important aici. Cel puțin alăptarea mi-a cutremurat întreaga structură, punându-mă la grele încercări.

Abia după momentul nașterii am aflat despre alimentația ok, despre programul copilului și scosul afară (inclusiv Vitamina D), am aflat despre educația blândă – pe care încă o studiez, căci azi îmi iese, dar mâine s-ar putea să dea greș în mâinile mele.

Însă astăzi am aflat despre un lucru tare util, pe care, fără să stau pe gânduri l-aș fi aplicat dacă îl cunoșteam.

Ora Magică – primul contact

“Zici că-i dintr-un film cu alien”, ar zice cealaltă jumătate mai bună a mea și m-ar lăsa în continuare să fac ce mă taie capul, știind astăzi că nu are nici o șansă să mă convingă alfel. A renunțat de mult să mă mai întrebe cum voi proceda, pe motiv că sunt puțini cei care m-ar ajuta într-o direcție atât de nouă.

A înțeles că soluții există atunci când o Mamă Nebună de cea mai mare motivație a Pământului își pune în cap să reușească.

Deci Ora Magică este un procedeu despre care trebuie, cel puțin, să știi

Mai mult, pe 11 octombrie, Ora Magica se transformă într-un eveniment la care vor fi invitați neonatologi cu renume internațional. Aici vei afla tot ce trebuie să știi referitor la acest subiect. Evenimentul este util atât pentru viitoarele mame cât și pentru specialiști – medic, moașa, asistentă medicală. Să nu uităm că lucrurile se schimbă doar dacă se lucrează pe toate planurile.

Dar ce este mai exact Ora Magică:

Este procedura prin care nou născutul este așezat pe abdomentul mamei chiar din prima oră de viață, aflându-se astfel în contact direct cu pielea acesteia. Practica face parte din standardele Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF pentru “Baby Friendly Hospitals”.

Avantajele sunt nenumărate și neprețuite:

ora magica

Ora Magică

“În prima zi din viața extrauterină se întâmplă niște lucruri uimitoare, iar momentul nașterii și prima ora de viață sunt extraordinar de importante pentru adaptarea nou-născutului la noul mediu, pentru sănătatea și dezvoltarea sa ulterioară.”

În nici un caz nu te pune cu natura căci:

“S-a demonstrat că imediat după naștere, temperatura sânilor mamei crește cu 1-2 grade Celsius pentru a-l încălzi pe nou-născut. 

Astfel, nou-născutul nu mai are nevoie să fie încălzit artificial sub radiantul de căldură din sala de naștere sau neonatologie, ci corpul mamei este cel care acționează ca “termostat”. Deci, contactul direct piele-pe-piele între bebe și mama sa îi asigură celui mic temperatura optimă, făcându-i, practic, mai ușoară adaptarea de la mediul intrauterin la cel extrauterin.”

Puteți citi toate avantajele AICI

Nici nu mai vorbesc despre celelalte avantaje ca o sănătate mai bună a bebelușului, o recuperare mai rapidă a mamei.

 

Cei de la Ora Magică oferă o invitație gratuită unei cititoare de MameNebune.

Așadar, lasă mai jos un comentariu și aceasta este a ta. Prima persoană care ne va spune de ce-și dorește să participe la eveniment, va câștiga invitația.

PS: poți shareui articolul către viitoarele mămici, deschise către această direcție.

Prețul unui bilet este 90 de lei, deci merita să profiți de invitație. 

Conferința se desfășoară în limba engleză și nu se asigură interpretare simultană

Sursa poza

Sursa poza

 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *