Imagineaza-ti cum ar fi dac-ar fi un muzeu doar al copiilor?

Si oare ce s-ar putea afla intr-un astfel de muzeu?

Pai, jucarii.

Elefanti, cuci, cai, minicuptoare, papusi balerine, roti, masini zburatoare, zmee. Cred ca ati prins ideea.

 

Iosif Herțea, etnomuzicolog si compozitor de muzica de teatru, este cel care a donat catre asociatia DaDeCe o colectie intreaga de jucarii, atent imbogatita de a lungul anilor. Veti intalni jucarii create manual de catre copii, in diverse zone rurale ale tarii, cumpărate din tot felul de targuri din intreaga lume, dintr-o gama variata de materiale: plastic, metal, lemn, mici, mari, lucioase, pufoase sau prețioase :). Toate acestea au fost strânse si valorificate la gandul ca intr-o zi vor ajunge intr-un muzeu intr-atat de special cum este UN MUZEU AL COPILULUI.

Intereasant este faptul ca organizatorii urmaresc interactiunea copiilor cu mediul cultural. In acest muzeu, ei isi pot crea propriile jucarii, pot face mini scenete si inventa dialoguri. In permanenta va exista o persoana din partea muzeului care va oferi sprijin.

 

Vernisajul expoziției a avut loc in data de 8 iunie, la Arcub, Sala Arcelor (str. Lipscani, nr. 84-90, Bucuresti), iar expoziția este deschisă până pe 30 iunie 2017.

Stati, nu plecati!

Cei care sunteti din Brasov sau Cluj aveti sanse reale pentru a admira ideea nastrusnica, pentru ca expozitia va fi itinerata la muzeul Casa Muresenilor din Brasov si la muzeul Etnografic din Cluj.

 

Programul de vizitare este:

miercuri-vineri 10.00-15.00,

sambata-duminica 10.00-18.00,

luni, marti – inchis iar

Accesul este gratuit.

 

Proiectul este cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.

Jucariile sunt vii, iar ateliere teatrale sunt sustinute de Daniela Miscov (animator cultural) si Bruno Mastan (actor papusar). Intalnirile cu ei mai au loc duminica, 25 iunie, intre orele 11.00 si 12.30. Participarea se face fara inscriere si este gratuita.

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *