“MameNebune este despre o comunitate bine definita” Pfffff!

comunitate nebuna
 • MameNebune este despre o comunitate foarte bine definita.
 • Pai cum, am intrebat eu?
 • Pai, cuvantul mame vorbeste despre comunitate, iar cuvantul nebune creeaza targetarea! 🙂

Eram in masina si radeam de nu ma mai tineau bojocii, cu telefonul in mana, ascultandu-mi prietena, foarte buna de altfel, care ma incuraja spre completarea scrierii pe MameNebune.

As spune ca-i cam mult zis „comunitate”. Sa lasam sa se mai astearna oleaca timpul si mai vedem noi ce boboci aduce toamna.

O comunitate normalo-nebuna (?)

In ceea ce priveste adjectivul mirobolant care aduce culoarea, cred ca normalitatea este si ea demna de o dezbatere.

In umila mea opinie, normalitatea este putin supradimensionata astazi. Cred ca mult prea multe lucruri devin normal de facut. Din pacate timpul este acelasi ca si acum o generatie in urma. Bine ca intre timp am inceput sa mai eliminam din atributiile mai putin utile, cum ar fi calcatul. Pana si ordinea devine discutabila atunci cand ai copil, ca sa nu mai spun de peretii acceptati in toate culorile si cu toate printurile.

Astazi exista prezumtii de normalitate despre alaptat, despre dormitul alaturi de copil, despre educatie, pana si despre pupatul copilului de catre bunici, ca sa nu mai zic despre discutiile pe teme sexuale la copii mici. Aceasta din urma ma speria cel mai tare. Vreau sa o incep. Intre timp, am inventat un joc intre mine si cealalta jumatate mai buna. Cine pierde, preia discutia. Glumesc. Dar imi place ideea 🙂

Am incercat din rasputeri sa fac fata, dar in cele din urma am zis: Hooooo! Trrrrrrr! Stati oleaca! Parca nu mai sunt io in ecuatia asta. Poate ca sunt ele normale, dar unele nu-s normale si pentru ritmul vietii mele, pentru neuronii de s-au dezvoltat pana acum si pe care parca as vrea sa ii inham si la un alt fel de mini-normalitati. Una in special imi atrage atentia – normalitatea mea, pliata pe cine sunt eu.  

Eu tind sa ajung acolo, dar nu stiu daca-mi iese. Dar incerc. Nu ma las. Ma bucur cand vad alti parinti determinati in jurul meu. Dar daca nu-mi iese, atunci “las-o asa”!

Normalitatea aduce lucrurile bune in societate, corect?

Nebunia nu incearca, dupa mine, decat sa mai echilibreze o balanta mult prea contrabalansata. E ca si cum dupa o saptamana incarcata cu programul construit dupa un plan riguros, vine weekendul care poate sa aduca stropul de aer curat.

Scopul meu declarat este de a oferi o mana intinsa femeii, mai degraba decat mamei.

Sfaturi de parenting foarte foarte bune puteti citi pe multe alte bloguri. Aici sper sa gasiti, citind, un zambet pe chipul vostru, o normalitate plina de de toate si poate, in timp, o comunitate.

In esenta, MameNebune poate fi SI despre tine.

PS: oare daca as anunta o mica „ieseala”, sa zicem, in  Mall Vitan, pentru martea viitoare, intre orele 15.00 – 18.00, ar veni cineva? Nu de alta, dar eu sigur vor fi acolo si mi-ar placea sa te cunosc daca si tie iti face placere.

4 raspunsuri
 1. Ana
  Ana says:

  Citesc cu mare drag articolele. In mare parte mă regăsesc…atunci zâmbesc suptil stiind ca mai e o alta mamă nebună.
  No, iar ca raspuns la PS… nu venim la mall, dar vă salutăm cu drag de la Cluj.

  Răspunde
 2. Anca
  Anca says:

  Mi-ar fi placut sa vin la întâlnirea mamelor”nebune ” dar va salutăm cu drag de la Petroșani. Citim în continuare cu mare interes si placere!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *