Marele Blond vrea să devină navetist … de la navă spațială, da?

navă spațială

Marele Blond nu mai vrea să devină bucătar, ci navetist … de la navă spațială, da? 

În timp ce eu îi alergam prin casă cu speach-ul meu de om de comunicare și cu sticluța de vitamina D în mână, cealaltă jumătate mai bună a reușit să îi sustragă de la datoria sacră de copii mucioși în plin sezon de răceli, prin alt speach – o navă spațială aterizează acum pe Marte. 

Știrea sună cam așa:

NASA a confirmat că InSight, sonda spațială, a aterizat cu succes pe planeta Marte, după ce a călătorit timp de aproape șase luni de la lansarea acesteia din data de 5 mai.” 
Și uite așa s-a dizolvat instantaneu conectarea mea de seară cu juniorii și, implicit, unica mea șansă de a-i culca la o oră decentă, pe care, ca o mamă responsabilă și ușor nebună, încerc să o bifez mereu, fără succes.
Instantaneu, casa mea a fost redecorată în maldăre de jucării așezate – a se înțelege, aruncate – una peste alta, cu supremul scop de a zbura.

Scărpinându-mă ușor cu stânga pe la urechea dreapta,

… și încercând să-mi analizez șansele, mi-am dat seama că el, tatăl iubitor, știe mai bine de data aceasta. Eu, cu siguranță, aș fi intrat într-o dispută deja pierdută.
Căci am experiență cu cei trei bravi mușchetari. Cunosc fapte.
Așa că am decis să-mi fac de cap.
Că oare ce altceva pot face când, atât Marele Blond de 4,11 ani cât și Fina Balerina de 6,6 ani, au găsit dintr-o dată cea mai bună scuză să nu se vâre la culcare?
Și până la urma urmei, era vorba și despre viitorul generației lor. Așa că am scos bicicletele din holul micului apartament bucureștean, fix în holul blocului și m-am apucat să fac o scurtă curățenie românească. Vai ce gospodina sunt!
După ce am terminat, deja celebra navă spațială încă se lăsa așteptată pe mult prea cunoscuta Marte.

Perfect! Îmi fac și baie!

Însă, de data aceasta, m-am adresat tatălui inovator și ușor iresponsabil: “Astă seară tu adormi micii exploratori, mâine tu-i trezești. Bicicleta ta e pe holul blocului. O re-bagi în casă după ce îi adormi
Ultima parte cred că i-a captat atenția, căci și-a ridicat brusc capul din tableta care-i arăta viitor, însă un viitor fără bicicletă.
Touchee
Sunt sigură că tot așa apare și echilibrul în natură. Trebuie să existe pe undeva o gură de mamă responsabilă, care să spună: “Da’ vitamina D? A luat vitamina azi?”
Și dacă tot am intrat eu în baie, și el trebuia să spună povești către cele două perechi de urechi curioase, mi-am permis chiar să fac și o baie la cap. Este a doua în interval de maximum 5 zile. Pff.

Uite aici record și performanță

Când am ieșit din baie, părea că lucrurile erau cam la fel.
Doar sufrageria suferise transfigurări profunde: aici se aflau o grămadă de chestii, una peste alta, într-un echilibru ușor discutabil.
naveta spatiala

nava spatiala

 

Habar nu am ce căuta creionul acolo. Pot să pun pariu că soțul care m-a ales să îi fiu soața l-a așezat acolo. Nu juniorii!
Am zâmbit , am mârâit, am mârâit și mai tare când am văzut că e trecut de 11 noaptea.

Dar am jucat dur

I-am pupat apăsat cât să simt căldura lor – ahhh, cât sunt încă de dulci – după care am accelerat către sufragerie, înarmată cu peria de păr și feonul. Cuvintele însă mi-au ieșit involuntar pe gura-mi aurită. Aproape că nu știam dacă-s eu sau alta:
“Cătălin Simion, mâine tu-i duci atât la școală cât și la grădi, pe amândoi, dacă nu ADORM în MAXIMUM 5 minute.”
Am auzit o forfotă ușor forțată după ușa închisă de la sufrageria în spatele căreia tronam, după care … liniștea.
Mi-am aranjat eu parul, meticulos, am scris articolul, după care am deschis ușa sufrageriei.
Liniște deplină.

A. E 12 noaptea.

(…)
Ce tare, îmi zic! 5 mai este fix ziua când e născută Fină Balerină.
S-ar putea ca generația lor să prindă viața pe Marte. Vor trăi vremuri foarte interesante. 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

Sursa foto

2 raspunsuri

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Se distrează maximum. E mascot blondă a localului. De la astronaut la tabaragiu […]

  2. […] un copil visează, se întâmplă să apară avioane colorate în arămiu, mov sau portocaliu; bomboane multe sub brad, ciocolată – găleți, curcubee din jeleu, zapadă în straturi, […]

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *