,

O fărâmă de iubire și povestea ei

fărâma de iubire

A fost odată o fărâmă de iubire

Iar iubirea aceasta se tot dădea cu capul de pereții moi ai cutiei toracice unde se simțea captivă.

De ce o ținea stăpâna ei aici?

Păi, nu știa de existența ei. Adică, la propriu, habar nu avea că o asemenea scânteie poate să existe într-însa. Descoperise ea pe parcursul existenței diverse alte scântei care proveneau din același loc. Credea că le știe pe toate:

  • Cutia toracică devenise neîncăpătoare când stăpâna ei se afla în brațele mamei sau ale bunicii sale, de exemplu.
  • Tot la fel, când un flăcău mai chezeș apărea în peisaj, hop, altă fărâmă de iubire acapara mai fiecare celulă a corpului stăpânei, de la părul din cap până la unghiile din picioare.

Și, cam în perioada în care l-a cunoscut pe el, Cealaltă Jumătate – adică Yangul din poveștile cu care crescuse stăpâna – scânteia aceea de iubire despre care vă vorbeam la început a fost eliberată.

A început să respire altfel de oxigen. Oxigenul i-a eliberat bine de tot corzile vocale. Apoi a plâns; mult; muuult; foaaaaaarte mult; până a obosit, adică și scânteia și ea, stăpâna.

Amândouă căpătaseră forme diferite

Stăpâna devenise, totodată, mai frumoasă ca niciodată, dar și mai obosită, mai empatică, dar și mai luptătoare pentru drepturile tuturor scânteilor în general și în particular pentru a ei, mai citită dar și mai selectivă.

A putut să distingă de zgomotul inutil din jur.

Iar într-un efort nemaiîntâlnit până atunci, a deschis larg ochii.

A văzut o lume plină de scântei și mamele lor, care, la fel ca ea, își doreau o lume mai bună, mai frumoasă, mai corectă, mai autentică.

Ea a început să se descopere altfel

Mamele de scântei s-au reinventat mereu și se spune că se reinventează până și in zilele noastre:

Unele dintre ele au devenit directoare de grădinițe altfel, lifecoach, altele au devenit antreprenoare care promovează principii mânate de întreaga comunitate a micilor scântei. Jurnaliste, crainice sau bloggerițe au încercat să exprime în cuvinte sau în imagini ceea ce înainte părea ireal.

Povestea ta și a scânteii tale este aproape identică. Până la un punct.

Oare cât de mare este diferența între ceea ce credeai că este maternitatea cu tot tumultul ei și ceea ce este cu adevărat?

Oare cât de mult te-ai schimbat, descoperind cu adevărat ce înseamnă empatia, adevărul, durerea minciunii sau a neputinței de a face lucrurile cât mai bine, nu pentru tine, ci pentru fărâma de iubire care a iesit din tine?

 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

Sursă poză

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *