O mama: Aha! Deci sms-ul catre doctor a ajuns la sot. Asta explica multe!

O mama

Prin definitie, o mama, si in special una care abia a pasit pe taramul maternitatii, nu va gandi niciodata un singur gand odata. Sa ne intelegem. Nu este de vina ziua cu ale ei vesnice 24 de ore. Nici pe departe.

De vina sunt cele 495.658 de lucruri pe care o mama doreste a fi gata acum 5 minute

Astfel, in timp ce se gandeste la mucii copilului, analizeaza si ce ii va da sa manance la pranz, dat fiind starea acestuia, de unde sa cumpere morcovii, la ce doctor sa se duca mai intai, pe cine sa sune pentru a se sfatui la ce doctor sa se duca intai. Toate odata.

Datorita acestui fenomen, o mama cu un sugar va fi rareori aranjata atunci cand iese cu copilul afara – a se intelege, macar, pieptanata si spalata pe dinti. Oare nu i s-a intamplat nimanui sa iasa din casa in pijama!? Pfff. Incepatoare.

Eu personal am o gramada de exemple graitoare in acest sens

Cea mai infricosatoare experienta, a fost momentul in care m-am trezit in fata superbului baietoi, care avea atunci cam 1.6 ani, cu o papusa, o telecomanda, o bucata de hartie igienica si un cutit.

Intentia fusese simpla: sa ma joc cu fetita, primul nascut.

Doar ca in timp ce ne jucam mi-a cerut sa pun muzica, iar apoi, eu mi-am adus aminte ca e ora de fruct (deci cutitul). In imediata milisecunda, marele blond a inceput sa planga pentru un lucru absolut insignifiant si a trebuit sa fug la el. Oricat de mult incerc sa imi amintesc, amnezia a castigat. Nu stiu care era treaba cu hartia igienica. Trecem peste.

Vestea buna: mama se va comporta perfect in cazul unui cutremur

Ea va ajunge prima jos, la baza scarii, cu toti copiii alaturi, cu toate bagajele facute in cazul in care e nevoie sa doarma afara de frica vreunei replici seismice. Daca nu ma credeti, va rog sa verificati si usa de la intrarea apartamentului ei. Aceasta va fi incuiata.

De ce credeti ca Siri e femeie si nu barbat? A intrebat-o cineva daca are copii? Veti fi surprinsi. Doar o femeie poate trece cu asa usurinta de la un subiect important la altul.

Asa ca, dragi domni pedagogi – dupa cum scriam cu un articol in urma: Barbatii cu barbatii, iar femeile … cu copiii si cu grijile lor – cu toate ca apreciem iubirea pe care ne-o oferiti, ne macina observatiile ca:

  • Cum ai putut sa uiti apa copilului?
  • Cum, nu i-ai luat bluza de schimb?
  • Cum, am plecat in concediu si tu ai uitat sa iei fix paracetamol?

Dati-mi voie sa va explic, cu delicatete

In cazul in care nu locuiti izolati in creierii muntilor, veti gasi apa sau paracetamol doar la o simpla rotire a ochilor dumneavoastra delicati si momentan, ursuzi.

In ceea ce priveste bluza de schimb, asta este! Copilul va supravietui. Ei asta fac. Constant. Isi revin imediat.

Despre concediu, va dezvalui din experienta ca, o mama, mai ales aflata la primul concediu cu copilul, se pregateste timp de o saptamana. Nu este chiar rocket science. Asa-i.

Apreciem faptul ca dati o mana de ajutor, prin transportarea celor 327 de bagaje la masina.

Dar va asigur ca, oricat de catranit va simtiti datorita acestei sarcini ingrate, mama priveste din alta perspectiva. De fapt, acesta este motivul pentru care nu stie unde sa caute unghiera pe care o doriti cu ardoare. Oare cunoasteti expresia „acul in carul cu fan”?

Deci nu va mai mirati ca ati primit din greseala un sms care nu va era destinat. Decat sa ii cumparati lecitina, mai bine veniti putin mai repede acasa, chiar astazi, si scoateti copilul la o scurta plimbare de 4 ore. Cearcanele nu-s de la iubire, ci de la nesomn.

A. Si anuntati ca doctorul nu ii va oferi nici un raspuns, caci SMS-ul care trebuia sa ajunga la el, a ajuns, de fapt, pe telefonul domniei voastre.

Da. Mama se gandeste la o mie de lucruri odata.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *