Pictură pe ceramică, yoga și masajul sau activități extrașcolare pentru mame

activitati extrascolare pentru mame

Până la urmă și Dumnezeu a dedicat odihnei două zile pe săptămână. Prin urmare, 2 ore par cel puțin de bun simț pentru o deconectare binemeritată, de la rutină sau neprevăzut.

Activități extrașcolare pentru mame

Astăzi vin către voi cu 3 recomandări de activități extrașcolare doar pentru mame. Ideile aparțin unor prieteni buni, oameni foarte mișto, unii dintre ei devenindu-mi între timp chiar rude. Sunt activități pe care le cunosc extrem de bine, pe care le-am testat zdravăn și la care am abonament activ – la propriu.

Prin urmare, mă voi transforma în locul de aruncat cu roșii daca, prin absurd, concluziile voastre sunt contrarii.

Pentru că sunt deja familiarizată cu beneficiile aferente tuturor celor 3 activități, m-am întrebat în vara aceasta: „De ce să nu vă povestesc și vouă despre descoperirile mele”.

Just Paint It

Prima recomandare vine din direcția acestor prieteni, tineri întreprinzători care și-au creat un atelier de pictură pe obiecte din ceramică. Pe Radu, inventatorul atelierului, îl vei găsi acolo non-stop. El îți pune la dispoziție o sumedenie de hint-uri, materiale pe care ai putea picta, matrițe și ștampile cu tot felul de modele, culori – sute – penițe, pensule, suporturi pentru culori – mai groase sau mai subțiri, funcție de modelul ales de tine – și, nu în ultimul rând, întreaga atenție.

Am pășit pentru prima oară în atelierul lui, crezând că voi termina întreaga lucrare în mai puțin de 15 minute, eu având dintotdeauna două mâini stângi. Am plecat de acolo după 3 ore cu un sentiment de maximă satisfacție.

activități extrașcolare pentru mame

Just Paint It

Nu-mi plac lucrurile făcute perfect. Îmi plac mai mult lucrurile naturale, pline de imperfecțiuni, cu o frumusețe de ansamblu. Așa că am ales o matriță cu un oraș. Am testat întâi matrița pe o foaie albă, sub îndrumarea lui Radu, după care am aplicat-o pe o cană de cafea. Apoi am migălit, în stil impresionist, timp de mai bine de două ore, pe terasa atelierului. Ulterior cana a fost arsă în cuptor și mi-a parvenit după câteva zile.

Aceea a fost prima oară când am fost la Radu. Alături o aveam și pe superba mea balerină, care încă de la 5 ani, adică din vara trecută, s-a dovedit a fi o bună pictoriță.

Just Paint It

Just Paint It

Just Paint It

Just Paint It

 

Just Paint It

Just Paint It

 

Just Paint It

Just Paint It

 

Just Paint It

Just Paint It

 

Just Paint It

Cana facuta de mine 

Bomboniera pictată de balerina mea cea fină

Just Paint It

Deși este un atelier unde poți merge și alături de copii, este și spațiul ideal pentru activități extrașcolare cu fetele. Personal, îmi pare o ieșire ideală pentru deconectare și „dezlegare la vorbă”, putând merge mai bine decât o ședință de psihoterapie. Pe testate.

Dacă te-am convins, sună-l pe Radu și spune-i să pună sticla de roze la rece – doar când ești cu fetele.

 1. Yoga MOV – Marius şi Oana Vornicescu

Practic yoga cu Marius de mai bine de un an și jumătate, săptămână de săptămână. Am ratat foarte puține ședințe în toată această perioadă. Recomand yoga în general, oricui și la orice vârstă, însă îl recomand în special pe Marius ca și profesor.

MOV

MOV

În micuța sală de pe Alexandru Ioan Cuza din zona Victoriei, nu vei întâlni imagini stereotipe cu fete sexy, slabe, cu o siluetă de invidiat, motivul pentru care probabil că te-ai și lăsat de vreo 2 ori până acum, ci oameni normali, ca mine și ca tine. Lumea vine la Marius pentru o porție zdravănă de relaxare. La finalul unei ore și jumătate de yoga, ai parte și de o meditație de relaxare, la care, nu de puține ori, adorm :).

În timp l-am convins și pe al meu iubit să vină la Marius. Prin urmare, joi merge el iar eu stau cu copiii, urmând ca vineri să facem invers.

Oana este soția lui Marius. Ea practica yoga de 6 ani.

Marius are o experiență de 20 de ani.

 1. Masaj Thai Regal București cu Daniela Oana Vornicescu

Dacă Marius este prima persoană pe care o sun atunci când mă doare vreo mână, picior sau spatele, cerându-i un sfat, pe Oana o sun când am nevoie de relaxare.

Este fantastică și sunt tare mândră de ceea ce a realizat. Nu degeaba a intrat în familia mea – sau poate că eu într-a ei. Oana este și cumnata mea. Ne cunoastem de 20 de ani – de la eclipsa de soare din 99.

Tot ea este cea care pune la dispozitia a două doamne, o ședință de masaj. Tot ce trebuie să faci este să lași mai jos un comment – pe blog – prin care să ne spui „De ce ți-ai dori un masaj de la Oana?”.

***Chiar dacă îmi sunt dragi toți cititorii, câștigători vor fi aleși din randul celor care nu mă cunosc personal.

Ce spune Oana despre masaj:

„Puterile vechi de vindecare ale masajului tradițional thailandez își au rădăcinile în yoga, meditație și Ayurveda, una dintre cele mai vechi abordări holistice ale lumii. Dezvoltat cu mai bine de 2500 de ani în urmă, se bazează pe convingerea că sănătatea depinde de un echilibru delicat între minte, corp și spirit.

Masajul thai terapeutic se face îmbrăcat în haine lejere. Terapeutul folosește o combinație de presiuni statice și ritmice profunde, strechinguri, comprimări și balansări ale corpului. Masajul urmează în principal 1o linii energetice cunoscute din medicina thailandeză și chineză.”

Parentingul este despre tine

Încă mai aud spunându-se despre parenting că este un job full time. În fapt, cred că este mai mult de atât. Este un stil de viață – este vorba despre propria ta viață.

Căci la final de lună nu există remunerație și nici zile libere așa cum se întâmplă la serviciu. Recompensa aici se traduce prin alți termeni. Ca mama, vei fi întotdeauna fericită doar atunci când cei din jur sunt fericiți.

Iar totul se poate doar dacă tu ești bine cu tine însăți.

9 raspunsuri
 1. Luiza Bodnar
  Luiza Bodnar says:

  Mi-ar trebui un masaj pentru ca, pe lângă job-ul non stop de mama, ma așteaptă o luna teribila la jobul plătit, pentru ca vom avea 2 colege lipsa din echipa și chiar am nevoie de relaxare!

  Răspunde
 2. Moisei Corina
  Moisei Corina says:

  Mi-as dori un masaj, pentru ca ar insemna un timp alocat doar pentru mine . Inafara de somn :)) timpul meu e dedicat familiei zglobii si jobului solicitant.

  Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *