Prindem aripi impreuna? (partea 1)

Articol care face parte din seria - Mamici pe Tocuri, Alapteaza Oriunde Oricand

Articol care face parte din seria – Mamici pe Tocuri, Alapteaza Oriunde Oricand

Saptamana alaptarii, de 25 de ani sarbatorita in intreaga lume

In 2011 rata alaptarii exclusive in Romania, in primele 6 luni ale bebelusului, era de doar 12.6%. In 2016 insa, rata creste pana la 29.8%.

Un lucru iarasi foarte important si vizibil imbucurator este faptul ca si rata de alaptare din prima luna de viata a bebelusului a crescut uimitor: in 2011 era de 31%, iar in 2016 ajunge 80%.

Lucrul acesta inseamna in primul rand faptul ca tot mai multe mame si viitoare mame sunt deschise catre alaptare si incep sa se informeze din timp.

Pe langa informare, un alt factor important este sustinerea de care se bucura atat in sanul familiei cat si al societatii in care cu siguranta isi va dori copilul integrat.

WABA – World Alliance of Breastfeeding Action, care lucreaza impreuna cu OMS si UNICEF pentru promovarea alaptatului la san, au inventat (daca-mi permiteti termenul J) Saptamana Mondiala a Alaptarii. Aceasta se sarbatoreste in intreaga lume de 25 de ani, in perioada 1-7 august.

In fiecare an este ales un mesaj de sustinere. Anul 2017 este despre lucrul in echipa, sau cum au spus ei working together for the common good.

Anul acesta #WBW2017 indeamna organizatorii care se implica in promovarea mesajului, sa coalizeze cat mai multe entitati din intreaga societate intru sprijinirea alaptarii: puterea politica, atentie in media, participarea celor tineri si altele.

Mame Nebune alaturi de La Ceai Cu Mamici a indraznit sa isi consolideze efortul in aceasta directie. Speram ca suntem pe drumul cel bun.

Multumim mult pentu sustinere.

Urmariti in continuare #MamiciPeTocuri. Mamici pe Tocuri si Alapteaza Oriunde Oricand

Surse:

Studiul SAMAS 2016

Rata alaptarii exclusive in Romania 2011

http://worldbreastfeedingweek.org/downloads.shtml 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *