Ce sa fie: sarbatori fericite sau sarbatori linistite?

sarbatori fericite

Iata ca ne aflam in perioada in care majoritatea dintre noi suntem cu lista de bifat in mana stanga si cu pixul in dreapta, intru obtinerea unor sarbatori fericite pe toate planurile.

La final de program domestic se trage linie si se calculeaza investitiile: cadou mama – tata, cadou pe la socri si restul familiei, hai sa bifam si o imbracaminte de Craciun, una speciala de Anul Nou si evident, toate serbarile copiilor, targurile speciale de sezon si ateliere tematice.

Traficul adevar graieste: suntem in cea mai aglomerata perioada a anului

Analizand sirul listelor zilnice, saptamanale si lunare, mi-am dat seama ca, de fapt, majoritatea mamelor detine liste in fiecare perioada a anului.

Ia sa facem un scurt calcul: lista cu ce trebuie facut de luni pana vineri si in special in weekend, cu defalcare pe dimineata/ pranz/ seara – cine duce copiii la gradi sau scoli inalte, cine preia copiii, cine ii duce la diverse activitati, ce cumparam pentru hrana sanatoasa sau ce hartie igientica, scutece, lapte praf si servetele umede si uscate s-au terminat si necesita investitia de rigoare si timp. Doua pagini dintr-o carte este bonusul suprem care de multe ori ramane neatins.

Desi exista liste dedicate fiecarei zile, decembrie e mai cu moţ

E super ca in ziua de Craciun totul e pus la punct iar evenimentele mirifice curg snur. Le observ mereu si ma minunez cum se leaga uneori. Serios. Lucrul acesta este de apreciat. Ma inclin fata de cei care reusesc, dar si fata de mine, daca reusesc.

De venit, sarbatorile vin mereu. Decembrie e aici. Totul se manifesta rapid. Singura sansa sa supravietuiesti este sa iti incepi lista de decembrie inca din octombrie sau cel tarziu noiembrie. Daca te inspira si Black Friday si te prinde cu un portofel mai gros, atunci ai sansa sa bifezi mai multe nopti dormite in ultima luna din an. Altfel te pregatesti cu bigudiuri pentru nervi consumati pe cozi, in trafic sau pe telefon.

… iar copiii sunt cei care ne zguduie putintel si ne trezesc la realitate, caci pentru ei, doar Mosul se agita. Nu tu

Vorbele pe care copiii, uneori, le sugereaza din priviri, ar putea suna astfel:

  • Mami, ce tot socotesti acum? Luna aceasta vine Mosul! 
  • Ce conteaza cat poarta mamaita la pantofi, tataitu la guler si matusa X, Y, Z in talie? 
  • Imi place baletul dar parca tot mai bine e sa stau acasa cu tine, decat sa fac o ora pe drum la dus si tot una la intors, in trafic. 
  • Ce-i acela Black Friday si de ce emotia coletelor a durat mai mult de 4 saptamani?

Noi suntem adulti si trebuie sa ne agitam pentru ca-i decembrie. Toate magazinele ne spun asta! Ne si place uneori. Sau ne si placea. Evident ca noi toti avem liste. Dar pentru ei, pentru copii, decembrie este mai mult despre zapada, care momentan nu mai cade si despre magia care se petrece sub brad. Pentru ei totul este despre sarbatori fericite.

Io doar zic: Sarbatori Fericite

Febra aceasta nu se duce cu paracetamol. Sistemul imunitar, oricat de potent ar fi, tot degeaba. Pana nu se rupe foaia cu Decembrie, totul e adrenalina.

Dar va dati seama daca am reusi sa trecem peste toate micile probleme si nu ne-ar mai interesa ca toate coletele intarzie, ca am ratat baletul, ca am ratat si atelierul de Craciun, ca nu a crescut cozonacul?

Lucrurile importante se asaza. Iar daca nu se asaza, poate ca asa trebuie sa fie.

PS: cred ca vorba “Sarbatori Linistite” e o inventie a adultilor, majoritatea parinti 🙂

Sursa poza

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *