Se câștigă din blog?

se castiga din blog?

De ce scriu pe blog? Cum m-am apucat de lucrul acesta?

Care-i treaba cu recomandările care apar din când în când?

Cum aleg produsele care intră în categoria Recomandări?

Iar în final: Se câștigă din blog?

În ultima perioadă, am devenit un mic extraterestru în rândul prietenilor mei, care provin, marea majoritate, din domenii ca vânzări, IT și medicină. Cum era și firesc, m-am gândit că și în rândul cititorilor există întrebări. Așadar, iată, un articol clarificator.

Începutul în ale scrisului

Cu toate că eu am absolvit ASE, domeniul comunicării m-a bătut mereu pe umeri. Prin urmare, ajungeam întotdeauna în departamentele de marketingul sau de PR, indiferent de firma care binevoia sa-mi accepte cererea de angajare.

Mi-a plăcut să caut mesajul potrivit pentru oamenii în fața cărora trebuia să pledez o cauză, chit că era vorba despre un nou produs de lansat sau un nou studiu de cercetare demn de luat în considerare.

Cum făceam asta?

Ascultam mult, apoi puneam întrebări, cercetam detalii, studiam exemple consacrate.

 

Maternitatea a schimbat multe în structura mea de femeie perfecționistă – sunt născută și sub semnul fecioarei, deci prin definiție trebuie să cunosc toate detaliile :).

Blogul a venit organic. Este un cadou făcut de soțul meu, căruia îi mulțumesc cel puțin o data pe luna pentru lucrul acesta. Lucrez deja la o nouă secțiune pe blog, dedicată lui -Tati Nebuni.

În urma giumbușlucurilor făcute aici, am atras lângă mine câțiva bloggeri, care m-au atras în grupuri de bloggeri, așa că iată, blogul a devenit din ce în ce mai vizibil.

Topul BIZ a fost un pas înainte. La doar un an de blogging, MameNebune apărea în Digital Report 2017, care pentru mine însemna ceva pe vremea când activam ca și PR.

Ulterior, și cei de la Qbebe s-au gândit să mă nominalizeze în top 10 părinți blogger glumeți.

Cum aleg produsele despre care scriu ca și recomandare?

Astăzi s-a creat un mic vârtej în jurul blogului și am intrat în legătură cu aceste companii care îmi propun mici proiecte.

Proiectele se cheamă – advertoriale.

Acestea sunt articole descriptive cu privire la un produs sau serviciu. În principiu, analizez informațiile primite și decid dacă este unul care pe mine m-ar mulțumi în vreun fel – dacă mi-ar satisface vreo nevoie. Întotdeauna, produsul trebuie că creeze un avantaj FEMEII DIN FIECARE MAMĂ, ci nu neapărat copilului. Aici se află esența blogului.

Dacă trece acest test, trec și eu la testarea propriu-zisă. De multe ori cer părerea altor consumatori și analizez feedback din mai multe direcți.

Cu alte cuvinte, recomandările sunt personale, ca de la femeie la femeie.

Am scris despre produse cosmetice foarte apreciate în Italia, ajunse pe piața din România.
Am scris despre antreprenoriatul venit ca o mănușă peste concediul de maternitate și produsele bio.
Am recomandat o tabără pentru copii mai mari, după un research aprofundat, în idea – Tabere pentru copii, concedii pentru parinti 🙂

Si totusi, se câștigă din blog?

Se poate câștiga, dar după ani de muncă, în care reușești să construiești o comunitate în jurul unei idei.
Dintr-un blog de un an și jumătate, care abia a învățat să meargă, treaba este imposibilă.
Câștigurile nu pot echivala, spre exemplu, cu un salariu din care se poate întreține o familie cu doi copii. Gândul acesta este departe.

Dar, la fel ca și o florărie sau o librărie, nu am făcut blogul pentru profit, ci din pasiune.

Da. Îmi doresc să ajung “să vând cât mai multe flori”, “să recomand cât mai multe cărți”, până la împrietenirea cu cititorii care-mi trec pragul. Lucrul acesta se creează în timp, iar baza e încrederea reciprocă.

Mă uit constant la cei care comentează, care dau like și share. Mi s-a întâmplat chiar să simt lipsa unor cititori care s-au pierdut la un moment dat.

Cum deja am început să fiu la curent cu noutățile în domeniu, am aflat și de algoritmul facebook, care a diminuat enorm numărul de afișări ale blogurilor, în news-feed-uri. Am simțit.

Scrisul, dincolo de efectul terapeutic pe care-l resimt, este și reconfortant atunci când văd reacția voastră pozitivă. De cea negativă n-am avut parte momentan.

Simt mereu revenirea voastră din nou și din nou.

Lucrul acesta mă face să continuu.

 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

4 raspunsuri
  1. Nico
    Nico says:

    Cu cata sinceritate si sensibilitate ai scris, Diana! Sunt de acord 100% cu explicatiile pe care le-ai dat, legate de castigurile din blogging. Eu iti doresc sa ajungi acolo unde iti doresti si sunt sigura ca, atata timp cat pui pasiunea asta.. care mie imi place la nebunie la tine, vei reusi orice! Succes din inima!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *