Textul aparține unei cititoare. Ea este Jane Eyre. PARTEA 2

Janye Eyre

PARTEA 1 

Au trecut anii. Jane se simțea neînțeleasă de mama sa.

Parcă nu erau mamă și fiică. Nu avea voie să aducă alți copii la joacă nici ea nu avea voie să meargă la nimeni. Avea voie doar la bunici, la magazin să stea la coadă și cam atât.

Și așa începe prima iubire pe care Jane a crezut-o și ultima, în care ei doi vor trăi fericiți până ce moartea îi va despărți!

Și cam atât. Urmează să-ți mai scriu.

Mail 3

El era cu 7 ani mai mare decât Jane

Deja lucra și era și coleg de muncă cu tatăl ei. Jane era în clasa a 8-a. El, să pară mai interesant, tot împrumuta cărți de la ea.

Nota autorului: sincer, nu știu dacă a citit vreo carte.

Și așa începe idila

Acasă era certată tot timpul după ce el pleca, dar lui nu i se zicea nimic. Au început să-si scrie scrisori de dragoste. El le aducea la prânz. Trecea prin curtea școlii, iar băieții din clasă erau poștașii. Jane scria răspunsul, iar a doua zi tot băieții înmânau scrisoarea beneficiarului. Jane era la etaj și verifica doar prin geam, privind, dacă se înmâna scrisoarea.

A doua variantă de întâlnire era la biserică.

Jane o ajuta pe Bunica ei, care trăgea clopotele la biserica reformată. Începând cu clasa a 2-a, Jane a învățat, la rândul ei, cum se procedează, iar în fiecare vacanță sau seară, se ducea cu drag să-și ajute Bunica.

Așa se întălneau ei la biserică, până nu a fost pârâtă mamei și iar a primit corecția, că nici la bunici nu mai mergea. Dar până la urmă e acceptat și Romeo.

Nota autorului: așa se semna el pe scrisori, scrisori pline de greșeli gramaticale, dar cine să le observe atunci??

Spre imensa bucurie a lui Jane, i se dă voie să meargă la tanciocul din Târlungeni, unde Romeo îi cumpără prima ei pereche de blugi. Avea 15 ani și nu văzuse blugi de aproape. Era o bucurie imensă, pentru că intra și ea în rând cu lumea.

Jane a fost admisă la un liceu în oraș

Romeo îi dădea bani de buzunar. De la mama primea doar banii de autobuz, dus-întors, pentru că în timpul săptămânii stătea la internat. Acolo avea masa asigurată. Ce cheltuieli să mai aibă??

Toate bune și frumoase, termină clasa a 9-a cu brio, aflând la finalul anului școlar că ea e prima din clasă! Nu-i venea să creadă.

Vine și Revelionul pe care îl petrece împreună cu Romeo și se întâmplă și prima noapte de dragoste.

Cine să-i zică de protecție?

Cine să-i dea sfaturi?

Nu uită nici ziua din clasa a 7-a când i-a apărut menstruația, s-a dus acasă de la școală și nu știa cum să-i zică mamei. Până la urmă a spus ea cumva rușinată, mama și-a ridicat capul, tocmai cosea ceva, s-a făcut roșie și pe un ton aspru a întrebat-o:

Ce ai făcut??

Mi-am pus vată.

Știa că așa face și mama, fără să-i fii vorbit vreodată despre asta. Dar Jane mai găsea vata cu sânge uitată în cameră când mama ei se schimba, dar nu zicea nimic. La răspunsul dat de Jane, ea și-a continuat treaba fără să-i mai zică ceva. Jane nu avea curajul să-i pună întrebări, să povestească ceva, pentru că pentru mama ei erau lucruri prostești, fără importanță.

Dar norocul ei erau cărțile și lucrurile spuse la școală de unele colege mai dezghețate.

Uneori i se punea pata și simțea că nu mai are aer în acea casă

Tatăl ei a început să bea mai mult. Din cauza certurilor, venea de la serviciu, o trimitea pe Jane după rachiu la crâșmă, se îmbăta și se culca.

Niciodată nu i-a vorbit mamei urât, chiar dacă ea o făcea cu ou și cu oțet.

Odată, nu stiu cum s-a întâmplat, fiind trimisă la magazin, Jane fiind în lumea ei – tocmai citea Contele de Monte Cristo – la un moment dat își dă seama că are deschisă mâna în care avea banii. I-a căutat în zadar. Nu avea ce să facă. Trebuia să meargă acasă. Când în sfârșit a înțeles mama despre ce vorbește printre lacrimi, mătura a fost primul lucru care ia picat în mână și … dă-i cu coada. Norocul lui Jane a fost că sosise Bunica împreună cu unchiul. Ei au scos-o din mâinile mamei și vreo 3 zile a dormit la bunici.

dar să revenim … că deviem de la subiect … 😊

Jane începe clasa a 10-a gravidă

Nu știa ce să facă. Romeo zicea că, bineînțeles, își vor crește copilul. Doar că niciodată nu găseau momentul potrivit pentru a anunța părinții. Jane începe să umble în haine mai largi, ea care avea o talie de viespe și îi și plăcea să scoată în evidență acest lucru.

Dar e aproape de vacanța de iarnă și, într-un moment de slăbiciune, se destăinuie unei colege, care nu-și ține gura – bineînțeles – așa că află tot satul. Mama turbează. Primește palma de rigoare și iar apare Bunica, care îi duce pe Romeo și Jane la ea acasă.

Jane Eyre

Jane Eyre

Era de Sfăntul Nicolae și au venit amândoi unchii acasă, pentru tăierea porcilor de Crăciun. Au fost foarte înțelegători. Au zis că la Jane a venit Moșul mai repede și nu are sens să ne facem griji pentru cea ce a fost. Trebuie să privim doar înainte. Și nu au zis un cuvânt greu niciodată.

Se întâmplă și nunta într-un cadru restrâns.

De locuit tot la bunici locuiesc.

Dar înainte cu 2 săptămîni să aibă prima strănepoată, Bunica moare la 57 de ani. Jane era răvășită. Atunci pierde prima persoană dragă din viata ei.

 

Povestea va urma în fiecare zi de luni. 

Dacă dorești și tu ca povestea ta să apară pe blogul Mame Nebune, te aștept cu un email pe

diana@mamenebune.ro 

 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

Sursa poza

Sursa poza

1 răspunde

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *