Textul aparține unei cititoare. Ea este Jane Eyre. Partea 5

jane eyre robin hood

Textul aparține unei cititoare, dar și scriitoare :). Mama a 4 fete, viața nu a fost deloc blândă cu ea.  

Ea a ales să își spună Jane Eyre, personajul ei preferat. De asemenea, toate persoanele din scrierea sa sunt personaje din literatura. 

Celelalte părți le poți citi aici: 

Partea 4 

Partea 3

Partea 2

Partea 1

Din Partea 4

Jane era singură de aproape 2 ani…

Romeo ieșise din viața ei, chiar dacă acum câțiva ani, când auzea de divorț, era sigură că lor nu li se va întâmpla. A fost un an greu. El a tot amenințat că se va sinucide. O suna pe Jane și o întreba ce vrea să audă: sunetul trenului…s-au ultimul te iubesc în timp ce se aruncă în Olt? Plângea și Jane, plângeau și copiii.

Cumva, acestea au trecut.

 

Partea 5

Robin Hood între 4 fete

Jane a fost remarcată la locul de muncă. Pur și simplu îi căzuse cu tronc un nou cavaler, să-l numim Robin Hood.

Inițial, Jane nu-i dădea atenție, dar el nu se lăsă până nu făcu întălnirea posibilă…lucru pe care Jane l-a regretat de multe ori de atunci.

Robin Hood era tot cea ce dorea ea (așa crezuse Jane atunci): era atent cu ea, o ducea la restaurant, le cumpăra dulciuri copiilor, celor trei fetițe ale lui Jane. Încetul cu încetul, ea a prins puterea să spere că va reuși să-și refacă viața și să le ofere copiilor tot ce nu reușise până atunci.

Câtă naivitate! Avea să plătească un preț prea mare, preț pe care-l plătește și acum!

Robin Hood era șofer de cursă lungă. Era obișnuit să fie plecat. Jane se transformase. Încercă din răsputeri să fie acea femeie pe care și-o dorea el. O verifică întotdeauna unde era sau cu cine. Era gelos chiar și pe fratele lui Jane. I se părea că toți bărbații tineri vor ceva de la ea.

Jane, de felul ei, era o fire veselă, exuberanță, ușor romantică, îi plăcea să scrie pentru sufletul ei, îi plăcea să citească, să fie la curent cu noutățile, să danseze.

Robin Hood a convins-o pe Jane să-și ia concediu și să plece cu el pentru 10 zile, într-o cursă, cu tirul. Jane era încântată. Avea 32 de ani, dar nu fusese vreodată plecată din țară. Pe de altă parte avea remușcări că-și lasă copiii cu mama ei. Pe atunci, fetele aveau 16, 13 și 7 ani. În cele din urmă a decis să meargă. Măcar atât merita.

Și au plecat.

Jane avea emoții foarte mari. El era vizibil încântat că erau împreună. Au traversat 9 țări.

Bucurie a fost enormă, până când lui Robin Hood i s-a părut că Jane e prea vorbăreață cu colegul lui.

Într-o seară, când s-au retras cu toții, el beat fiind, a început calvarul

I-a dat două palme. Au urmat amenințări violente care au trezit-o pe Jane din visarea de la început. Brusc devenea șocată și neputincioasă. Nu avea unde să plece. El nu se mai oprea din acuzații absurde: Jane îl i-a de prost … pentru că ea se dă fățiș la colegul lui.

Degeaba încerca ea să explice. El nu mai auzea și nu mai vedea, orbit de gelozie nefondată, cu mintea încețoșată de alcool.

Cumva, noaptea a trecut.

A doua zi, Jane era o altă femeie. El își tot cerea scuze, îi spunea că o iubește, că nu poate trăi fără ea, că nu se va mai întâmpla. Ea l-a crezut. Afecțiunea care începuse să se instaleze în sufletul ei a câștigat.

S-au întors.

După lungi discuții, el a convins-o să-și dea demisia și să plece să lucreze în străinătate, pentru a-și construi o nouă viață.

Munca în afara țării, alături de el

După o săptămână ea a slăbit 10 kg de dorul copiilor.

Dar nu aceasta era cea mai mare problemă. Din nou, lui Robin Hood i să părut ceva suspect. De data aceasta, patronul lui Jane vorbea prea mult cu ea.

A urmat a 2 rundă de corecție. Nu mai intru în detalii.

După 3 săptămăni s-au întors acasă. Jane era hotărâtă să rupă relația. A reușit să se reangajeze la vechiul loc de muncă. Nu povestise nimănui prin ce trecuse.

Părea ireal. Nu credea că tocmai ei i se întâmplaseră toate acele lucruri. Ea susținea întotdeauna cu voce tare că nu ar accepta de la nimeni umilirea de a fi lovită, că fiecare femeie poate să aleagă și să plece dintr-o relație care nu îi este benefică.

La teorie toți suntem buni, dar practica ne omoară

Jane a rămas în aceași relație. S-au certat foarte mult.

El nu vroia ca fetele să-și viziteze tatăl. Jane ducea lupte aprige. Accepta orice până la copii. Mai ales că erau fete, vroia să le impună regulile lui.

Jane era împărțită în 3 lumi. Juca teatru zilnic. La început încerca să-și ferească copii, pentru ca aceștia să nu vadă cât era ea de distrusă. El era mai mereu pe drumuri. O tortura cu telefoanele. Când venea, aducea de toate, iar Jane se consola mereu cu gândul că poate se va schimba.

Între timp, din cauza lui Jane, a renunțat la 3 locuri de muncă. Niciodată nu era bun orarul, era prea departe, etc.

Marea dorință a lui Robin Hood era un copil

Jane nici nu vroia să audă. Dar după ce a primit asigurări de la medicul ginecolog că la vârsta ei nu rămâne așa ușor însărcinată, având mici probleme, s-a liniști.

Și ce să vezi? Peste 3 luni nu-i vine ciclul.

Se duce la medic. Aici află cu mare spaimă că s-ar putea să aibă probleme de col uterin. Începuse deja să se roage să fie însărcinată, pentru că alternativa părea îngrozitoare.

La a 3 vizită află diagnosticul – sarcină de 11 săptămâni. Dacă lua în calcul o eventuală întrerupere de sarcină, avea la dispoziție o săptămână pentru a decide. După 12 săptămâni nu se mai putea face. Dar când aude bătăile inimii copilului, Jane știe că nu va putea renunța la ea, el …

Și altă bătălie de dat acasă: trebuia să-și anunțe părinții. Spre norocul ei, o avea ca musafiră pe Nașa ei, mama băiețiilor de care ea avusese grijă în copilărie și al căror tată, Unchiul ei, murise de cancer.

Și le-a dat vestea…

Mama ei a sărit ca arsă. Ea nu mai crește nici un copil. Însă de data această Jane nu mai era singură. Fiica cea mare a venit lângă ea, arătându-și sprijinul fata de mama sa.

A urmat perioada sarcinii care bineînțeles a fost presărat cu certuri și impăcări … dar nu-i pare rău, pentru că a acceptat să mai aducă pe lume un îngeraș, care i-a dat forța necesară pentru a merge mai departe în viața, bineînțeles și cu ajutorul celorlalte fete.

Copiii ei sunt lumina și bucuria fiecărei zile. Datorită lor trăiește!

 

Povestea va urma luni 3 decembrie. 

Dacă dorești și tu ca povestea ta să apară pe blogul Mame Nebune, te aștept cu un email pe

diana@mamenebune.ro 

 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

Sursa poza

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *