Tineri încă neexperimentaţi care nu ştiu cum e viaţa cu copii

tineri încă neexperimentaţi

În weekendul acesta am profitat maximum de prezența celeilalte jumătăți mai bune, căci copiii și-au reluat vacanța la bunici. Ne-am strâns câțiva prieteni și am plecat cât mai departe de capitală. Pe drum, am nimerit în mașina unor tineri încă neexperimentaţi pe drumul familiei cu copii, dar deschişi în această direcţie. Fiindu-ne foarte dragi, am profitat și am închegat discuții ca între adulți, cu glume presărate de maturitate. Normal :).

Ce am redescoperit însă, m-a bulversat și m-a readus cu vreo 7 ani în urmă.

Vremea în care şi noi eram tineri încă neexperimentaţi

În mașina aceasta cochetă nu puteam să mâncăm. Păi, se fac firimituri! Așa că ne-am oprit frumos la benzinărie și am savurat cafeaua și sandvișul, luând o gura de aer proaspăt de acolo.

După ce au fost epuizate toate glumele din jurul subiectului și le-am explicat că este un moment despre care vor râde cu clăbuci când vor avea copii, mi-am adus aminte că nici noi nu eram prea departe, când copiii nu existau nici măcar în plan.

Înainte:

Avem o mare mare grijă când consumam orice în mașină. Până la urmă, era o regulă de bun simț.

După:

Cu ceva extraveral la început, ne-am obișnuit cu resturile de mâncare pierdute printre degețelele lor grăsane și foarte rare. Petele par acum desprinse din peisaj.

Însă copiii au fost blânzi cu noi. Trecerea a fost uşoră.

Dacă azi scăpau un bețișor de ardei, castravete sau o bucată de măr, ușor de recuperat, am trecut la ceva baton din fructe, biscuiți – cei mai firimicioși posibil – iar anul acesta am ajuns la categoria grea – sfânta înghețată. Am stat mult pe gânduri dacă nu-i mai bine să procedăm ca acești tineri încă neexperimentaţi descrişi mai sus și să oprim undeva până o hăpăie pe toată. Cum suntem constant în întârziere, am renunţat la idee, destul de rapid. Și uite cum astăzi, mașina noastră de familie s-a transformat într-un spațiu în care găsești aproape orice, fix cum se vorbeşte despre geanta femeii. Mie mi-e ușor jenă pentru tatăl iubitor, când știu că urmează să ducă mașina la spălătorie. Mereu întreb dacă lasă bacșiș consistent.

Dacă de maşină se ocupa scumpa mea jumătate, de casă mă ocupam eu

Sâmbăta, când făceam curățenie, când casa lucea de la bulevard mai ceva ca pomul de Crăciun, nimeni nu avea voie să facă mai mult de 2 pași de la ușa din hol, fiind încălțat. Până la urmă, ce bărbat ar risca așa ceva? Tot Zen-ul s-ar da peste cap, de nici sexul nu ar mai fi la fel în baza acestei nesocotinţe!

Cu copiii însă, capitolul s-a rescris complet, de la titlu până la punctul final.

Dacă ar fi să mătur de atâtea ori câte necesită situațiile cu copiii, parchetul și gresia s-ar decolora în hol și în dreptul sfintei mese.

Despre ce se poate ascunde într-un covor lățos însă, am mai scris.

mmmmda

Sursa poza

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *