Un TV si 2 tabere: CAMPIONATUL Mondial de Fotbal si DESENELE Animate

Un TV si 2 tabere: CAMPIONATUL Mondial de Fotbal si DESENELE Animate

Iubitorul tata a pus stapanire pe TV. Pana mai saptamana trecuta, acesta era in casa pe post de bibelou sau pentru cateva desene animate, atent selectionate.

Acum, cei 2 mezini – superbul blondin de 4.6 ani si balerina cea fina de 6.1 ani – nu pricep cum de adultul responsabil, care pana mai ieri le asculta doleantele cu maxim interes, nu mai reactioneaza la scurtul lor discurs tanguitor.

Mai mult, la ora fixa, acesta se instaleaza in fata TV -ului, inarmat, ca de altfel tot romanul, obligatoriu cu bere si uneori cu seminte.

Pana acum, mami si tati se uitau doar toamna la Vocea Romaniei si la vreun post de stiri cand erau anuntate „petrecerile spontane” in Piata Victoriei. De fiecare data insa, le explicam importanta programului, iar ei pricepeau de ce ne uitam la ecranul care de obicei prindea doar desene animate.

Acum nah, de ce e important fotbalul?

Dar mai ales, de ce se comporta tati atat de ciudat?

Pe mine, recunosc, subiectul ma depaseste. Eu nu pot decat sa ma amuz. N-am inteles vreodata placerea vizionarii a unei alergaturi dupa o biata minge. Cu atat mai mult, nu am inteles despre ce strategie se tot vorbeste. Chiar construieste cineva strategii aici? Imi cer scuze in fata fanilor profesionisti. Sunt doar o biata dama care a incercat sa inteleaga frumusetea „sportului rege”, credeti-ma pe cuvant, dar in zadar.

Conform umilei mele observatii, pe care mi-o permit doar pentru ca semintele sarate m-au prins uneori si cate 30 de minute fara intrerupere, Zidan este printre putinii fotbalisti care nu foloseste strategia faultului impotriva adversarului. In rest, in fotbal, risti sa primesti o bataie buna, oprita doar de un sarman fluier, venit de la arbitru.

So where is the fun in that?

TV soccer

Dilema mea

Nu mai bine era daca jocul implica un teren mult mai mic, ceva mai putini barbati si vreo 4 mingi? Cred ca meciul s-ar termina mult mai repede, chiar am ramane cu ceva beri in frigider, iar scorul diferit fata de cel mega-obisnuit de 1-0 sau 0-1.

Nici jumatatea mea nu a fost in stare sa explice mestesugul din spatele sportului rege, cel putin nu pe intelesul lor.

Asa ca de cateva zile stau si rad de lupta care se da pe un ecran mare. Aceasta lupta nu ar avea loc daca TV -ul ar fi inchis. Dar pentru ca ei stiu ca aici se prind in special desenele lor, sunt stupefiati.

Caci unde dragoste nu e, nimic nu e! 🙂

 

Sursa poza

Sursa poza

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *