Webstock 2018 și cele mai mișto proiecte

webstock 2018

Lumea onlineului este vie și extrem de dinamică. Mi se întâmplă de multe ori când mă intersectez cu o informație nouă, primul lucru pe care-l fac să fie un search Google. Dacă nu-l găsesc acolo, pentru mine nu prea există. Sunt mereu împărțită între o mie de sarcini și nu am timp să caut. Am nevoie de o singură platformă din care să-mi culeg toate informațiile o dată – feedback, contact, cuprinsul exact.

Webstock 2018

La Webstock 2018, cel mai mare eveniment de social media de la noi din țară am aflat despre o grămadă de proiecte frumoase. Mai jos am făcut o listă.

  1. Nu tasta ura creata

Cei de la Bitdefender au ambiții foarte mari. Ei doresc să strângă semnături pentru a convinge Facebook de implementarea unui buton care să alarmeze situațiile de Cyberbullying. “Cyberbullyingul se întâmplă și nu poate fi ignorat. Pe cele mai mari platforme de socializare, acolo unde toți adolescenții caută validare. Primul pas în luptă cu cyberbullyingul? Înțelegerea lui.”

Este una dintre primele campanii despre care am scris și eu pe blog: Despre Cyberbullying si despre o generatie pe care o vrem altfel

  1. RePlate Waste

Pizza Hut a avut o idee genială venită dintr-o direcție alarmantă care merită scoasă din cutia ignoranței sociale.

Din păcate, resturile alimentare ajung la cantițai greu de imaginat. Doar în restaurantele lor, există reziduuri de 400 kg .. PE ZI. Evident, toate ajung în groapile de gunoi. Pentru a crește conștientizarea oamenilor în această direcție, echipa Pizza Hut a strâns aceste reziduuri creand fotografii 😊. Le-au cosmetizat și aranjat frumos, iar rezultatul, adică pozele, le-au pus în vânzare în online. Banii obținuți sunt îndreptați în direcții caritabile.

  1. Samsung Live Museum

Dacă muzeele ar avea o zi specială, aceasta ar fi cu siguranță, într-un mod paradoxal, Noaptea Muzeelor. Din păcate, numărul celor care trec pragul unui muzeu, este scăzut. Echipa Samsung s-a gândit că în singura noapte specială din an, dedicate acestora, cei care fac poze să le poate afișa într-un singur lor. A existat atât o platformă în online cât și una în offline. Instagramerii de zi cu zi au ajuns să își posteze instantaneele într-un muzeu. Cool, nu?

  1. Vitrina cu meserii

Iată unul dintre proiectele puse pe picioare de un blogger de pareting.

După cum îi spune și numele, proiectul cuprinde o mulțime de hinturi din spatele unor meserii interesante, toate descrise pe înțelesul tuturor, de la mare la mic și de la mic la mare.

  1. Sunt mândră

Aici sunt reunite poveștile româncelor ambițioase, frumoase și mândre de ceea ce au realizat. Platforma este foarte bine pusă la punct. Merită promovată pentru că mesajul transmis este unul plin de pozitivism – un exemplu de așa trebuie făcute lucrurile.

  1. Privirile care lasă urme

“8 din 10 femei trăiesc cu imperfecțiuni ale tenului și sunt privite altfel. Pentru ele orice plimbare prin oraș devine o agresiune directă, fie că o conștientizează sau nu.”

Studiul Ipsos Sănătate și frumusețe 2012

Cei de la Vichy Dermablend au realizat un experiment foarte interesant prin care au fost măsurate emoțiile a trei femei care prezentau probleme ale tenului, in momentul în care simpli privitori pe stradă le fixau insistent.

  1. The Otter Shoes

Este o campanie de donație pentru oamenii străzii. La campanie au participat și Cristina Bazavan și actorul Marius Manole

  1. Este o campanie de donație pentru oamenii străzii. La campanie au participat și Cristina Bazavan și actorul Marius Manole

    Ultimul dar nu cel din urmă proiect despre care îmi doresc să vorbesc, este cel al colegului meu de breaslă, DaddyCool – proiectul Amintiri din Coplărie.

Atât de la Webstock 2018. Mă pregătesc pentru 2019

 

… iar dacă îți plac florile sădite pe MameNebune, nu uita să lași un semn – share, like sau comentariu.

Dacă nu, nu.

Pe data viitoare

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *