Oare cât de departe pot ajunge copiii românilor, adică ai noștri?

echipa Malaxa

Dacă românii au fost întotdeauna recunoscuți la nivel internațional prin rezultatele excepționale în diverse domenii, oare unde pot ajunge copiii acestora – adică ai noștri – într-un viitor care este deja aici? Echipa Malaxa poate oferi un răspuns destul de convingător .

Competitia internațională F1 în Schools și echipa Malaxa

Aceasta este întrebarea care-mi răsare astăzi în minte când vreau să vă povestesc despre F1 in Schools – o competiție internațională la care participă aproximativ 17.000 de școli din 40 de țări.
Anul acesta, pentru prima oară, printre cele doar 51 de echipe din 23 de țări, se află și 5 elevi români.

Emilia, Lara, Andrei, Pavel și David formează echipa Malaxa.
Împreună, ei lucrează de câțiva ani (!!!) la un prototip de mașină de, țineți-vă bine, Formula 1.
Vorbim despre un prototip. Scara mașinii este redusă, semănând cu ce are și marele meu blond de aproape 5 ani acasă – 1/20. Însă viteza pe care o prinde acest prototip, repet, construit de niste copii români, este una remarcabilă.
Am fost prezentă la demonstrația minunăției lor, iar aceasta a parcurs pista de 20 de metri într-o secundă. Raportat la indicatorii mai uzuali nouă, mică mașinărie poate prinde 100 km/h.

F1 in Schools începe chiar astăzi în Singapore și se va termina pe 12 septembrie.

Echipa Malaxa se dorește a fi un punct de pornire în ambiționarea celorlalți copii care sunt uniți prin pasiune întru dovedirea capacităților extraordinare care zac într-înşii.

De ce spun asta?

Pentru că ei au reușit să acapareze atenția mai multor entități educaționale, media și nu numai, care vor să ducă proiectul și în alte școli. Deci, țineți minte F1 in Schools, căci în anii ce urmează s-ar putea să mai auziți vorbindu-se, poate chiar în școala/ liceul unde învață piciul vostru.

Complexitatea competiției precum și potențialul de care au trebuit sa dea dovadă copiii este enorm. Ei s-au folosit inclusiv de programe de proiectare, inginerie și design, învățând totul de la zero. Echipa ar putea să complexeze ușor o întreagă companie, mai mică sau mai mare, prin eficiența de care au dat dovadă.

Au un om dedicat – adică un copil dedicat – pe partea de marketing, precum și unul dedicat părții financiare. Am rămas cu gura larg deschisă când am auzit că proiectul a avut nevoie de sponsori pe care singuri i-au contactat și i-au câștigat de partea lor.

Deci perseverența este un atribut must have în echipă. Sunt mânați de obiective extrem de clare.

Ei sunt cei care reprezintă România, la Singapore anul acesta

Au nevoie de sprijinul nostru, pentru că până și partea de social media este o componentă care va atârna la partea de jurizare.

Echipa Malaxa:

Emilia Barbu – Team Manager & Marketing Manager

LaraȚîru – Graphic Design & Marketing Manager

David Șerban și Pavel Bulgac – Manufacturing Engineers
Andrei Ostahie – Financial Executive

Mai jos aveți linkurile unde îi găsiți:
MalaxaTeam.ro
Facebook
#HaiRomania
#MalaxaTeam

 

Dacă sunteți curioși cum s-au petrecut lucrurile anul trecut, intrați Aici – F1 in Schools World Finals Malaysia 2017 Highlights

Prima zi a competitiei poate fi urmarita Aici – F1 in Schools World Finals Singapore 2018 – Day 1 – Opening Ceremony and Racing

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *